Dacă ești genul de persoană care ar mânca pizza dimineața, la prânz și seara, asta este cea mai bună veste pentru tine! Un renumit medic nutriționist, pe nume Chelsey Amer, susține că este mai sănătos să mâncăm pizza la micul dejun decât cereale cu zahăr.

”Poate vei fi surprins să afli că o felie mare de pizza și un bol de cereale cu lapte au același număr de calorii. Cu toate acestea, pizza are un aport de proteine mai mare, iar acest lucru te va ajuta să te simți sătul și să ai energie pentru mai mult timp”, a declarat Chelsey.

Vestea nu este așa surprinzătoare, dacă ne gândim că majoritatea cerealelor de pe piață conțin o cantitate uriașă de zahăr. Pizza, în schimb, este o sursă de proteine și grăsimi, alegere care este de preferat întotdeauna, în locul zahărului.

”Nu spun că pizza este cea mai sănătoasă variantă de mic dejun. Dar multe tipuri de cereale conțin la fel de mult zahăr ca un baton de ciocolată. Eu caut mereu cereale care să nu aibă mai mult de 5 grame de zahăr adăugat și să aibă cel puțin 5 grame de fibre”, a mai adăugat Chelsey pentru publicația Daily Meal.

Nutriționista îi încurajează pe oameni să mănânce ce au poftă, dar cu măsură. Ea a spus că o felie de pizza dimineața, dacă ți-e poftă, te ajută să nu mănânci o pizza întreagă mai târziu, când pofta și foamea își spun cuvântul în același timp.