Ingredientele din inghetata

Ingredientele tipice inghetatei sunt laptele, zaharul, grasimea vegetala, aroma (si uneori si culoarea). Unele produse includ, de asemenea, stabilizatori si emulgatori.

Stabilizatorii sunt utilizati pentru a permite produsului sa aiba o durata mai lunga de depozitare, iar emulgatorii, cum ar fi galbenusul de ou, sunt utilizati pentru a mentine inghetata neteda.

De ce este inghetata sanatoasa

Beneficiile pentru sanatate ale inghetatei constau in faptul ca furnizeaza mai multa energie decat laptele integral la 137 de calorii de energie si este grozava pentru cineva care incearca sa ia in greutate.

De asemenea, contine vitamine si minerale, cum ar fi calciu si fosfor. Calciul si fosforul lucreaza impreuna pentru a construi dinti si oase puternice si pentru a preveni osteoporoza.

Inghetata Halo Top

Inghetata Halo Top are un continut mai mic de grasimi, carbohidrati, zahar si are mai multe proteine decat inghetata obisnuita.

O inghetata Halo Top cu ciocolata are doar 280 de calorii si contine lapte si smantana, oua, eritritol, fibre prebiotice, concentrat de proteine ​​din lapte, zahar organic din trestie, cacao cu continut ridicat de grasimi, glicerina vegetala si stevie organica.

De ce inghetata este nesanatoasa

Inghetata este nesănătoasă deoarece este o hrană densă din punct de vedere energetic și are un conținut ridicat de carbohidrați, zahăr și grăsimi.

Cu un număr de carbohidrați de aproximativ 15 grame într-o jumătate de ceașcă, 20-30 grame de zahar in functie de aroma si 10-20 grame de grasime.

Toate aceste ingrediente, daca sunt consumate zilnic intr-o cantitate mare pot duce la cresterea in greutate.

Deci, este inghetata sanatoasa sau nesanatoasa?

Inghetata nu este nici sanatoasa, nici nesanatoasa. Exista ingrediente sanatoase si nesanatoase, iar unele produse contin diferite si mai multe ingrediente decat altele.

Desi contine ingrediente bune si mai putin bune, inghetata nu este dusmanul tau.

Exista, de asemenea, beneficii pentru sanatate si cel mai bun lucru este sa o consumi cu moderatie la fel ca orice alt desert.

Asa ca bucura-te de cateva cupe din inghetata preferata in aceste zile de vara fierbinti.