Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Conform Dietary Guidelines for Americans, un adult sanatos poate consuma in conditii de siguranta pana la 400 de miligrame de cofeina pe zi. Retineti, totusi, ca unele marci pot avea chiar 200 de miligrame per ceasca.

Un espresso are aproximativ 75 de miligrame de cofeina, iar bauturile energizante variaza intre 47-163 de miligrame de cofeina la 230ml.

Ceaiul are, de asemenea cofeina, in functie de tip. Potrivit Clinicii Mayo, ceaiul negru, de exemplu, contine intre 14-70 miligrame per ceasca si ceaiul verde are intre 24-45 de miligrame.

Toleranta la cofeina poate varia de la o persoana la alta si multi factori pot influenta modul in care organismul metabolizeaza cofeina, inclusiv fumatul, unele afectiuni medicale si utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi contraceptivele orale.

Pro
O mica doza moderata de cofeina (20-200 de miligrame) te poate face sa te simti mai alert, concentrat, energic si optimist si a fost asociata cu unele beneficii pentru sistemul neuroprotector, cum ar fi imbunatatirea memoriei pe termen scurt si reducerea riscului de declin cognitiv.

Cofeina, de asemenea, ajuta organismul sa aiba performante mai bune in timpul activitatii fizice.

Cafeaua poate fi in centrul mai multor intalniri sociale, de la intalnirea unor persoane noi pana la reconectarea cu cei dragi la o ceasca de cafea sau ceai.

Contra
Unele cercetari indica faptul ca o doza mai mare de cofeina (200 mg sau mai mult) poate provoca anumite simptome, cum ar fi anxietatea, nervozitatea crescuts, disconfort gastrointestinal si modificari ale ritmului cardiac. De asemenea, poate perturba ciclurile de somn.

Renuntarea la cofeina este un alt dezavantaj. Pot aparea simptome, cum ar fi somnolenta, dureri de cap si letargie, dar unii experimenteaza chiar simptome asemanatoare gripei. Acest lucru poate perturba functiile organismului.

De asemenea, este important sa subliniem faptul ca bauturile cu cafea si ceai de multe ori contin zahar sau pot fi asociate cu un desert, astfel ca, pe langa cofeina, trebuie sa iei in considerare si caloriile.

Daca suspectezi ca consumul de cofeina este prea mare, fa un plan pentru a ajunge la un nivel mai mic. Nu te presa sa renunti , daca nu esti realist pentru tine (sau necesar din punct de vedere medical).

Mici schimbari ajung sa fie schimbari de durata si stabilind obiective mai mici, masurabile iti oferi sansa de a-ti aprecia succesul.