Dacă ești fan pizza, probabil că și tu ești în căutarea celor mai bune. Cu blat subțire sau pufos, cu carne sau vegetariană, cu sau fără sosuri, parcă oricât de bună ar fi, e greu să spui ”asta e cea mai bună!”

Și totuși, atunci când o găsești, știi cu siguranță că EA este, fie că ai mai gustat 10 sau 1000 de alte sortimente înainte. E ca atunci când te îndrăgostești la prima vedere, doar că de data aceasta e vorba despre dragoste la prima felie.

Știm că eticheta de ”cea mai bună” este ușor riscantă, pentru că alegerile și gusturile sunt subiective, dar o să riscăm de data aceasta. Dacă ești în căutarea unei pizza foarte bune în București, locul unde #TrebuieSăMergi se numește Animaletto Pizza Bar.

Un loc care există în București de aproximativ un an și jumătate și unde atmosfera ușor ”hipsterească” se îmbină cu mâncarea excelentă.

Eat like an Animaletto

Restaurantul este unul cu specific italian și are în meniu și alte feluri de mâncare, daaar... we came for the pizza, așa că nu am căzut pradă și altor tentații. Am avut de ales dintre 16 feluri de pizza din meniu și am mers pe clasic și simplu. Nu neapărat Margherita, dar ceva asemănător. Din lucrurile simple îți dai seama dacă o mâncare este gustoasă sau nu, așa că am optat pentru Bufala, adică pizza cu sos de roșii, mozarella și busuioc.

Și alegerea a fost una extrem de inspirată. Gustul de blat rumenit în cuptor cu lemne nu se compara cu nimic altceva, la fel și senzația aceea când te murdărești pe mână de făină cu puțină funingine din cuptor.

Pentru că e o blasfemie să mănânci pizza cu tacâmurile, nu-i așa? Ingredientele de calitate (mozarella, în acest caz) au făcut diferența față de alte pizza asemănătoare gustate în alte locuri.

Prețul pentru Bufala a fost 33 de lei, dar ai și alte opțiuni dacă alegi să mergi. Prețurile sunt decente și pornesc de la 18 până la 35 de lei pentru o pizza.

Animaletto Pizza Bar este situat pe strada Visarion 10 și, dincolo de pizza foarte bună, și atmosfera este excelentă. Aspectul nefinisat, cu pereți de cărămidă, îi dă un aer diferit de localurile cu care mulți dintre noi suntem obișnuiți.

Poate și de aceea este catalogat ca un loc de întâlnire pentru hipsteri.

Așadar, dacă ești fan pizza și vrei să guști una ca la ”mama ei” acasă, Animaletto este locul. Mai știi și alte locuri unde se mănâncă bine?