Dieta Rina, slăbești 20 de kg mâncând cât vrei, inclusiv dulciuri

facebook email
Adaugă rețeta »

dieta rina

Dieta Rina, slăbești 20 de kg mâncând cât vrei, inclusiv dulciuri

Dieta Rina este un regim foarte popular și deloc restrictiv, care te ajută să slăbești până la 20 de kg în trei luni.

Dieta Rina, sau dieta de 90 de zile, așa cum mai este numită, este unul dintre cele mai eficiente și mai ușor de ținut regimuri de slăbit. Dieta Rina are foarte puține restricții și este ușor de urmat, pentru că poți să mănânci aproape toate felurile de alimente în cele trei luni de regim.

Dieta Rina te ajută să slăbești până la 20 de kilograme fără prea mare efort. Regimul a fost inventat de medicii americani și este recomandat oricui, dar în special sportivilor. Este un regim deloc periculos, care se adresează unei categorii largi de oameni.

Ce este Dieta Rina?

Dieta Rina este potrivită pentru cei care vor să slăbească până la 20 de kg, dar și pentru cei care vor să piardă în greutate mai puțin, dar ușor și fără efort prea mare. Dieta Rina produce schimbări sănătoase și în metabolism și are la bază principii de combinare a alimentelor în mod sănătos. Cele 90 de zile de dietă sunt foarte flexibile, astfel că dieta este ușor de urmat și nu va produce frustrări.

Planul alimentar în Dieta Rina

Dieta Rina este bazată pe disocierea alimentelor, ceea ce înseamnă că într-o zi ai voie să mănânci produse dintr-o singură grupă alimentară. Faptul că într-o zi mănânci doar proteine, de exemplu, ușurează digestia, îmbunătățește metabolismul și te ajută să pierzi în greutate.

În cele 90 de zile de dietă, în fiecare zi la micul dejun veți mânca doar fructe. În ziua a 29-a de dietă, aveți voie să consumați doar apă. Această zi vine după una de vitamine, așa că organismul va avea suficientă energie să se susțină.

4 categorii de alimente

  1. Proteine: pui, pește, porc, vită, vânat, brânză, lapte, ouă etc
  2. Amidon: orez, soia, linte, fasole, năut, cartofi etc
  3. Carbohidrați: făină (albă și integrală), făină de porumb, paste, mălai, cuș-cuș, pâine
  4. Vitamine: fructe și legume

Regulile Dietei Rina

Planul alimentar în Dieta Rina este simplu și trebuie respectat ciclic: sunt patru zile diferite care se repetă pe tot parcursul regimului, cu excepția zilei 29, când veți bea doar apă și nimic altceva.

Carnea o puteți consuma pe grătar, la cuptor, fiartă sau la abur, niciodată prăjită.

Beți apă suficientă în timpul zilei. Puteți bea și ceai și cafea neîndulcite.

În ziua de proteine, lăsați să treacă cel puțin patru ore între două mese consecutive. În celelalte zile, cel puțin două ore între două mese.

Ziua 1 - proteine: la micul dejun veți mânca fructe, iar apoi, pe tot parcursul zilei, doar proteine pe care le puteți combina cu legume.

Ziua 2 - amidon (legume rădăcinoase și cereale): fructe la micul dejun, iar în restul zilei veți mânca doar legume bogate în amidon și cereale.

Ziua 3 - carbohidrați: fructe la micul dejun, iar în restul zilei veți mânca legume combinate cu carbohidrați. De exemplu, paste cu roșii și dovlecel.

Ziua 4 - vitamine: pe tot parcursul zilei veți mânca doar fructe și legume proaspete.

Pentru ca dieta Rina să dea rezultate, trebuie să respectați ordinea zilelor întocmai. De asemenea, beți multă apă și/ sau ceai neîndulcit și să respectați mesele principale ale zilei: mic dejun, prânz, cină.

În zilele dedicate carbohidraților puteți mânca și dulciuri, dar cu moderație. O prăjitură care vă place, o înghețată sau o bucată de ciocolată sunt permise o dată la patru zile.

Avantajele Dietei Rina

Dieta Rina te ajută să slăbești progresiv, până la 20 de kg, mâncând cât vrei și fără restricții prea mari. Chiar dacă se întinde pe trei luni, nu vei simți că este greu de ținut, datorită faptului că nu este foarte restrictivă. Cantitatea de mâncare nu este limitată și poți consuma chiar și dulciuri în zilele dedicate carbohidraților.

Dezavantaje & Contraindicații

Dieta Rina nu este recomandată diabeticilor și celor care suferă de afecțiuni ale stomacului. Dacă suferiți de orice altă boală, este bine să cereți sfatul medicului înainte de a începe orice regim de slăbit.

Fiind un regim care se întinde pe 90 de zile, este posibil să vă plictisiți, la un moment dat, să reluați aceleași alimente odată la patru zile.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem,...

McDonald's va scoate cheeseburger-ul din meniurile Happy Meal

McDonald's își dorește să reducă numărul de calorii, precum și conținutul de sare, zahăr și grăsimi din meniurile pentru copii.

Mic dejun de campion | Ce mănâncă Simona Halep dimineața?

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi și, în caz că vă întrebați ce mănâncă sportivii de performanță și campionii, avem...

Îți place PIZZA? Avem o veste excelentă pentru tine!

Iubitorule de pizza, avem o veste excelentă pentru tine! Se pare că pizza este o variantă de mic dejun mult mai sănătoasă decât multe tipuri...

5 beneficii ale morcovilor

O leguma comuna in bucataria noastra, morcovul nu se bucura de atentia care i-ar trebui acordata. Desi il folosim destul de des la prepararea...

Amarant: o cereala antica, benefica pentru sanatate

Desi amarantul a castigat recent popularitate ca aliment sanatos, aceasta cereala antica a fost consumata in anumite parti ale lumii timp de...

Taguri

dieta rina diete

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!