Prin regimul Oshawa se pot slabi pana la 7 kilograme in cele 10 zile de dieta. Numele regimului vine de la inventatorul sau, medicul japonez George Oshawa, fondatorul macrobioticii.

Cura de slabire este una severa, astfel ca in cele 10 zile de regim se vor consuma doar cereale. Insa, nu orice tip de cereale. In regimul Oshawa sunt permise cerealele de orez, grau, mei si hrisca. Mai mult, pentru ca efectul sa fie cel scontat este indicat ca 90% din consumul zilnic sa fie mancare, iar restul de 10% sa fie lichide.

La capitolul lichide aceasta cura de slabire are reguli extrem de stricte. Apa plata sau de izvor sunt singurele bauturi acceptate. Bauturile racoritoare, fresh-urile, cafeaua ai chiar ceaiul sunt interzise pe toata perioada de dieta.

De obicei, primele zile de dieta aduc oboseala si somnolenta crescuta datorita efectului de detoxifiere. Aceste simptome variaza de la persoana la persoana. In cazul in care suferi de o problema de sanatate, este important sa consulti medicul inainte de a incepe aceasta dieta.

Dupa primele 3-4 zile, energia ar trebui sa creasca si un sentiment de bunastare generala ar trebui sa se instaleze. Acest lucru inseamna ca toxinele au fost eliminate, iar corpul se vindeca. De asemenea, puteti experimenta o senzatie de frig, deoarece metabolismul este scazut si nu exista alimente yang pentru a incalzi corpul.