Dieta Dukan este un regim de slăbit bazat pe proteine, care te ajută să pierzi în greutate 4,5 kilograme pe săptămână și să nu le mai pui la loc.
Regimul a fost conceput de medicul francez Pierre Dukan în anul 1970 și publicată apoi în cartea The Dukan Diet, în 2000. Dieta se bazează pe consumul mare de proteine și limitarea carbohidraților și te ajută să slăbești progresiv, fără înfometare și fără riscul de a pune la loc kilogramele după ce ai terminat dieta.
Dieta Dukan este împărțită în patru faze de alimentație: faza de atac, etapa de croazieră, faza de stabilizare și faza de consolidare. Primele două sunt etapele de pierdere în greutate și ultimele două - etapele de consolidare și menținere a metabolismului.
Înainte de a începe, trebuie să vă calculați greutatea reală, bazată pe vârstă, istoricul fluctuațiilor de greutate și alți factori personali.
În faza de atac:
În faza de croazieră (o zi alimentație ca în faza de atac, o zi proteine+legume):
În faza de consolidare
Puteți combina alimentele din fazele anterioare cu:
În faza de stabilizare
Nu există limite, dar vă puteți inspira din perioada de consolidare pentru a avea un ghid de alimentație. Este recomandat să faceți mișcare pentru a evita să vă îngrășați la loc.
Dieta Dukan, bazată pe proteine, te ajută să slăbești progresiv, fără înfometare și fără să mai pui la loc kilogramele, atât timp cât respecți regulile de bază și după terminarea dietei. Este benefică și pentru sănătatea oaselor, datorită cantității de potasiu din legumele și fructele incluse.
De-a lungul timpului, mulți și-au pus problema dacă este sănătos să ai atât de multe proteine în alimentație și atât de puțini carbohidrați, grăsimi și glucide. Cercetările arată că dieta bazată pe proteine nu este periculoasă pentru organism. Totuși, dacă aveți probleme cu rinichii sau ficatul, gută etc nu este recomandat să țineți acest regim.
În faza de menținere este permis consumul de carbohidrați, dar nu sunt permise alimente sănătoase, bogate în grăsimi bune. Adică puteți mânca pâine și paste, dar nu puteți consuma unt, avocado, nuci etc.
Este o dietă care îți permite să slăbești mult, mai ales în primele două etape, dar poate fi greu de ținut pe termen lung. De asemenea, descurajează consumul unor alimente sănătoase, aparent fără motiv.
Dieta indiană promite să vă scape de aproximativ 8 kilograme într-o săptămână și să vă ajute să vă detoxifiați organismul.
Regimul flexitarian are o mulțime de beneficii atât pentru indivizi, cât și pentru mediu.
O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.
Oțetul este benefic pentru sănătate și poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni.
Beneficiile uleiului de cocos sunt demontate de unii specialiști, care îl consideră periculos.
Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.