Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Oricine a încercat să scape de câteva kilograme iarna, știe că este mai greu să pierzi în greutate decât vara. Și asta pentru că lipsesc din alimentație o mare parte din fructele și legumele pe care le avem la îndemână vara și toamna. În plus, în sezonul rece, organismul are nevoie de mai multe calorii, așa că avem tendința de a mânca mai mult și mai consistent.

Și totuși, e început de an și mulți dintre noi ne-am propus să facem o schimbare în ceea ce privește corpul nostru. Să slăbești iarna este puțin mai greu, dar nu imposibil, așa că dacă ții cont de câteva sfaturi și ponturi, poți pierde în greutate eficient.

Principii ale dietei de iarnă

Orice dietă ai alege să ții iarna, există câteva reguli foarte importante, de la care nu ar trebui să te abați.

Hidratează-te. Chiar dacă nu e cald afară și setea nu este așa evidentă, organismul are nevoie de la fel de multă hidratare și în sezonul rece. Poți apela la ceaiuri calde, pentru a menține un nivel optim de hidratare în organism și pentru a ajuta metabolismul.

Fă sport! Chiar dacă ziua e mai scurtă și ideea de a alerga în parc sau de a merge cu bicicleta nu se mai pot pune în practică, nu renunța la mișcare. Poți merge la sală sau poți alege un antrenament care se face acasă. 30 de minute de mișcare sunt obligatorii, indiferent de anotimp.

Evită alimentele super-calorice. Iarna avem tendința de a mânca mai gras și mai consistent, iar acest lucru se vede la cântar. Unde mai pui că, uneori mai adăugăm și câte o cană de ciocolată caldă sau vin fiert, adică un număr de calorii în plus.

Fructe și legume de sezon. Chiar dacă opțiunile nu sunt atât de variate ca vara, există alegeri sănătoase. Consumați cu încredere rădăcinoase, fasole, varză, mazăre, la cuptor, la abur sau în supă. Din categoria fructe, merele sunt cele mai bune prietene ale siluetei, precum și citricele, care vă asigură necesarul de vitamina C și vă întăresc sistemul imunitar.

Supe și ciorbe. Acestea vor fi aliate de nădejde în sezonul rece. Sunt hrănitoare, te ajută să te încălzești și reprezintă varianta ideală pentru masa de prânz.