Inspirata din regimul mediteranean, in cazul dietei cu nuci proteina animala este eliminata complet si inlocuita cu proteina vegetala din nuci, alune, migdale si caju. Rezultatel se vad rapid: daca este tinuta corect, aceasta cura de slabire te ajuta sa scapi de un kilogram in fiecare zi.

Ce ai voie sa consumi
La micul dejun poti manca o salata cu o mana de nuci si o lingura de ulei de masline, o felie de paine din cereale integrale si o ceasca de ceai sau o cafea. Daca preferi branza, o poti combina cu nuci sau alune, o felie de paine graham si ceai sau cafea, dupa preferinte.

Foarte gustoase si hranitoare sunt si combinatiile de iaurt cu migdale sau cu nuci, cateva felii de legume (ardei, rosii, castraveti), o chifla din cereale integrale si ceai sau cafea.

De asemenea, nu uita sa consumi minim doi litri de apa pe zi si ideal ar fi sa renunti la zahar sau cel putin sa reduci consumul acestuia. Il poti inlocui cu indulcitori naturali.

Dieta se tine cel mult 10 zile
De cele mai multe ori, cand incepi sa pierzi in greutate, nu-ti vine sa te opresti. Cu atat mai mult cu cat acul cantarului se misca in minus in fiecare zi. Insa aceasta dieta nu trebuie tinuta mai mult de 10 zile, cu toate ca regimul este unul destul de echilibrat. Portiile de mancare trebuie limitate la maximum 250 de grame la o masa, iar alimentele se cam repeta, varietatea nefiind foarte mare.