Consumat in mod regulat, ceaiul de chimen ajuta la slabit prin arderea grasimilor, mai ales in zona abdomenului. Insa sunt cateva reguli de care trebuie sa tii cont:

  • Pentru a putea vedea rezultate, trebuie baut ceai de chimion timp de o luna, in mod regulat. Pentru a accelera procesul de ardere a grasimilor se poate consuma ceai de chimen cu ghimbir, fiind cunoscut rolul important al ghimbirului in curele de slabire.
  • Ceaiul de chimen te poate ajuta sa scapi de 12kg in 4 saptamani.
  • Consumul de ceai de chimen creste temperatura corpului, iar acest lucru intensifica metabolismul, conducand la arderea mai multor calorii fara a depune un efort suplimentar.
  • Ceaiul de chimen creste cu pana la 25% capacitatea organismului de ardere a grasimilor.
  • Pentru cei care au probleme cu greutatea se recomanda cura cu chimen, existand nenumarate retete in acest sens ce au ca efecte reducerea greutatii corporale.

Prepararea ceaiului de chimen este foarte facila, dupa cum urmeaza:
Ai nevoie de o lingurita de seminte de chimen la o cana cu apa. Pune semintele in ibric si incalzeste-le la foc mare timp de 5 secunde, apoi adauga apa.

Lasa ceaiul sa dea in clocot, ia-l de pe foc si lasa-l deoparte cateva minute, acoperit. Se pot adauga si alte seminte, precum cele de fenicul. Este recomandat si consumul de ceai de fenicul pentru beneficii mai mari. Se strecoara ceaiul si se serveste simplu sau cu miere.