Simplu de facut, reteta de baza de lapte, turmeric, ghimbir, ulei de nuca de cocos, piper inseamna mai mult decat o aroma bogata si cremoasa. Este facuta cu ingrediente care ajuta impotriva inflamatiilor, balonarii, si ajuta la pierderea in greutate. Daca inca nu v-am convins, aici sunt cateva motive sa ai in vedere un paharel de lapte auriu in seara asta.

O mai buna digestie

Curcumina, ingredientul activ din turmeric, a fost folosita in medicina ayurvedica de secole, datorita capacitaiit sale de a ajuta organismul in moduri multiple.

Un astfel de beneficiu? O mai buna digestie. Multiple studii au aratat ca turmenicul ajuta la lupta cu gazele, balonarea, si indigestia. Germania a mers atat de departe incat recomanda turmenicul ca si tratament sigur pe baza de plante pentru problemele digestive.

Ghimbirul, un alt ingredient comun in laptele auriu, este foarte bun la pentru greata si dureri de stomac.

Muschi mai fericiti

Daca un pahar de lapte auriu cald nu te atrage deloc, incearca sa-l racesti, sau chiar mai bine, foloseste-l ca baza pentru un smoothie post-antrenament.

Ca un anti-inflamator natural, turmericul poate ameliora dureri articulare si musculare si chiar ajuta cu durerile de cap. In unele studii, curcuma a avut efect similar cu ibuprofenul.

De asemenea, acesta poate fi bautura perfecta dupa un antrenament intens la sala. Intr-un mic studiu, realizat in 2015, curcuma a ajutat la combaterea durere musculare si ghimbirul, de asemenea, s-a dovedit a fi eficace in prevenirea dureri musculare.

Un scut impotriva racelilor si gripei

In afara de a ajuta la calmarea unei dureri in gat, ghimbirul are proprietati antimicrobiene, care ajuta la protejarea organismului de infectii respiratorii, sprijina pierderea in greutate.

In doua studii separate, condimentul a fost demonstrat ca reduce cresterea celulelor adipoase la soareci si, de asemenea, creste metabolismul.

Colesterol bun

Uleiul de cocos, adesea folosit in laptele auriu a fost demonstrat ca ajuta la cresterea colesterolului bun in organism. A fost chiar dovedit ca el combate aparitia cariilor dentare!

Desi se recomanda sa bei laptele auriu cald, te poti bucura, de asemenea, de el rece, amestecat intr-un smoothie, sau chiar ca baza pentru un castron de ovaz peste noapte.