O mentalitate corecta poate fi cea mai mare provocare. Creierul nostru, cel mai adesea, poate sta in calea obiectivelor noastre de pierdere in greutate si ne poate face sa credem ca ne este foame, atunci cand, in realitate, suntem doar plictisiti, obositi, deshidratati, sau altceva.

Dar creierul tau nu trebuie sa fie un sabotor. De fapt, exista o multime de moduri de a-l manipula in atingerea obiectivelor.

Pastreaza o gustare sanatoasa la indemana
Fast-food-ul sau ceva poate fi o alegere rapida atunci cand ti se face foame. Dar, daca ai o gustare sanatoasa ca un mar sau baton de cereale in geanta, nu va trebui sa sacrifici dieta pentru a reduce la tacere un stomac morocanos.

Chiar daca treci pe langa un magazin de inghetata, ar trebui sa nu fie nici o problema. Un studiu publicat in jurnalul Appetite a concluzionat ca atunci cand oamenii au pofta de ceva nesanatos, vor alege gustarea cea mai accesibila.

Tine un jurnal
Ai manca o briosa de ciocolata, daca at trebuit sa treci acest lucru intr-un jurnal alimentar? Cercetarile spun ca, cel mai probabil, nu. Un studiu a aratat ca oamenii care au tinut un jurnal zilnic de alimente au pierdut de doua ori mai mult in greutate pe parcursul a sase luni, decat cei care nu si-au inregistrat mesele.

Un alt studiu publicat in Jurnalul Academiei de Nutritie si Dietetica a constatat ca femeile care au tinut jurnale alimentare au pierdut, in medie, cu pana la 3 kilograme mai mult decat femeile care doar au facut parte din grupuri de dieta si exercitii fizice.

Cercetatorii cred ca daca notezi ceea ce mananci te esti mai constient de alegerile alimentare si, prin urmare, se incurajeaza reducerea caloriilor.

Mesteca guma
Un studiu a descoperit ca femeile care au mestecat guma timp de 45 de minute dupa ce au mancat masa de pranz au avut o senzatie de satietate pentru mai mult timp. Bonus: guma fara zahar iti tine dintii curati prin stimularea producerii de saliva.

Pune o oglinda in camera de luat masa
Cercetatorii de la Universitatea Cornell Food and Brand Lab au constatat ca, in fata unei oglinzi, consumul de alimente nesanatoase, devine mai putin delicios.

Vizualizarea consumului de junk food declanseaza disconfort, din moment ce esti brusc foarte constient de alegerea nesanatoasa. Deci, daca esti in cautarea unei modalitati usoare de a pierde in greutate, ia in considerare o noua oglinda decorativa pentru camera de luat masa sau de bucatarie.

Taie foamea cu cafea
Ai putea crede ca bei cafeaua de dimineata, dar in realitate, ea face mai mult decat sa-ti dea un impuls de cofeina.

Consumul excesiv de cafea poate stimula de fapt, arderea de calorii cu 12%, conform constatarilor din American Journal of Clinical Nutrition. In plus, este un supresor natural al apetitului. Dar nu adauga zahar si frisca, deoarece vei pierde beneficiile cafelei.