Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Potrivit unor studii recente - de la Universitatea de Stat din Washington si de la Scoala Medicala Harvard - doua pahare de vin rosu inainte de culcare te pot ajuta sa scazi in greutate. Cercetatorii nu spun ca efectul vinului asupra pierderii in greutate este neutru. Spun ca poate contribui efectiv si in mod activ la aceasta.

Potrivit cercetarilor in cauza, vinul rosu contine un tip de micronutrient numit resveratrol. "Polifenolii din fructe, inclusiv resveratrolul, cresc activitatea genei care sporeste oxidarea grasimilor, astfel incat organismul nu va fi supraincarcat", a declarat profesorul WSU, Min Du. El a adaugat faptul ca afinele, capsunile, zmeura, merele si strugurii sunt toate bogate in acest ingredient. Cu toate acestea, el a avertizat de asemenea ca multe dintre componentele benefice ale vinului "sunt insolubile si sunt filtrate in timpul procesului de productie vinicola".

Vinul rosu aduce beneficii si la nivelul creierului. Responsabil este tot resveratrolul, care, impiedica formarea unei proteine numite beta-amiloid, care determina aparitia maladiei Alzheimer. Pentru a preveni aparitia bolii este suficient sa rezolvi timp de o ora cuvinte incrucisate si, la final, sa te racoresti cu un pahar de vin rosu.

Pe de alta parte, piceatanolul, un alt compus al vinului rosu, derivat din resveratrol, blocheaza dezvoltarea celulelor grase imature si impiedica ingrasarea.

Studiul de la Harvard a aratat ca femeile care au baut doua pahare de vin pe zi - si nu mai mult decat atat - aveau cu 70% mai putine sanse de a fi supraponderale decat colegele lor mai temperate.