Cum se prepara:
Spala o cana de orez sub un jet de apa. Pune orezul la fiert cu 3 cani de apa. Dupa ce orezul se fierbe, strecoara apa intr-un castron curat. Dupa ce s-a racit, o poti pune intr-un recipient si o poti pastra in frigider pana la o saptamana.

Odata ce apa de orez de casa este gata, o poti folosi pe piele si pentru ingrijirea parului. Aici sunt cateva dintre beneficiile apei de orez:

1. Un par mai sanatos
Apa de orez face parul moale, puternic si sanatos. Parul este format din proteine, prin urmare, proteina din apa de orez este buna pentru parul tau. Proteinele de orez intaresc firul de par si umplu fisurile, rezultand un par stralucitor si moale.

In plus, apa de orez contine inozitol, un fel de carbohidrati, care poate preveni deteriorarea parului si ajuta la mentinerea unui fir sanatos si moale. De fapt, ea poate trata si pierderea parului prin cresterea ratei de regenerare si consolidarea firelor de par pe masura ce cresc.

Dupa ce samponare, toarna apa de orez diluata cu apa pe parul tau. Cu ajutorul degetelor, maseaza usor pielea capului timp de 10 minute. Clateste parul bine cu apa curata. Urmeaza acest tratament de 2 sau de 3 ori pe saptamana. Poti adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale, cum ar fi rozmarin sau lavanda in apa de orez inainte de utilizare.

2. Calmeaza pielea iritata
Amidonul din apa de orez este eficient in tratarea leziunilor pielii uscate sau cu eczeme. Ea poate calma iritarea pielii si inflamatiile.

Un studiu din 2002 publicat in Acta Dermato Venereologica a constatat ca expunerea la apa de baie care contine amidon de orez, de doua ori pe zi, timp de 15 minute, a condus la o imbunatatire de 20% a capacitatii de vindecare a pielii deteriorate. Acest studiu recomanda aceasta baie mai ales in cazul pacientilor cu dermatita atopica.

Pentru orice fel de iritare a pielii sau inflamatie, se adauga cateva cani de apa de orez in apa de baie. Stai in aceasta apa timp de 15-20 de minute, de doua ori pe zi.

Pentru o iritatie localizata, inmoaie o discheta de bumbac in apa rece de orez si aplica pe zona afectata. Se repeta de cateva ori pe zi.