Cum arată cel mai urât mirositor fruct din lume. Este INTERZIS în locurile publice

facebook email
Adaugă rețeta »

stil de viata

Cum arată cel mai urât mirositor fruct din lume. Este INTERZIS în locurile publice

Pare greu de crezut, dar există în lume un fruct care miroase atât de urât, încât consumul lui este interzis în anumite locuri publice.

Ai auzit vreodată de fructul durian? Este catalogat drept cel mai urât mirositor fruct din lume, iar consumul lui este, de multe ori, interzis în spațiile publice.

Oamenii de știință au analizat fructul de durian și au descoperit misterul din spatele mirosului groaznic pe care acesta îl emană. Originar din Asia de sud-Est, durianul emană un miros atât de urât, încât este interzis consumul lui în hoteluri și mijloace de transport în comun.

Fructul este de dimensiunea unei mingi de rugby și emană un miros greu de suportat atunci când este curățat. Cei mai mulți spun că este un amestec de miros de terebentină, ceapă, șosete murdare, o pubelă de gunoi și un cadavru în descompunere. E greu să-ți imaginezi că există un fruct care miroase la fel de urât ca toate aceste lucruri la un loc, nu-i așa? Și totuși, există.

O echipă de oameni de știință din Asia a analizat ADN-ul acestui fruct, pentru a se lămuri de unde vine mirosul neplăcut, dar și pentru a putea proteja specia. În 2008, existau doar 30 de specii de durian, cultivate pe o suprafață de 250.000 de hectare.

Cei de la BuzzFeed au făcut un experiment și i-au pus pe oameni să curețe durian, pentru a vedea cum reacționează când simt mirosul înțepător. Reacțiile lor nu mai au nevoie de nicio explicație.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

9 bunătăți pe care să le încerci în Săptămâna Americană de la Lidl

În perioada 22 - 28 ianuarie, la Lidl găsești produse de inspirație americană. Am testat câteva și îți spunem care merită atenția ta.

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în...

7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

Ciocolata, desertul nostru cel de toate zilele, ascunde niște secrete surprinzătoare. Știai că este mai bună decât sexul?

7 lucruri pe care să le faci dimineața dacă vrei să slăbești

Iată 7 obiceiuri aparent banale, dar cu rezultate mari. Dacă vrei să slăbești, așa trebuie să îți începi ziua!

Job-ul ideal: degustător de chicken nuggets. Ce trebuie să faci pentru a fi angajat

Un lanț de supermarket-uri caută degustători profesioniști de chicken nuggets.

A apărut un nou concept de restaurant: muncești ca să-ți plătești consumația

În Tokyo s-a deschis un restaurant în care poți achita consumația cu 50 de minute de muncă în incinta localului.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!