Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ai auzit vreodată de fructul durian? Este catalogat drept cel mai urât mirositor fruct din lume, iar consumul lui este, de multe ori, interzis în spațiile publice.

Oamenii de știință au analizat fructul de durian și au descoperit misterul din spatele mirosului groaznic pe care acesta îl emană. Originar din Asia de sud-Est, durianul emană un miros atât de urât, încât este interzis consumul lui în hoteluri și mijloace de transport în comun.

Fructul este de dimensiunea unei mingi de rugby și emană un miros greu de suportat atunci când este curățat. Cei mai mulți spun că este un amestec de miros de terebentină, ceapă, șosete murdare, o pubelă de gunoi și un cadavru în descompunere. E greu să-ți imaginezi că există un fruct care miroase la fel de urât ca toate aceste lucruri la un loc, nu-i așa? Și totuși, există.

O echipă de oameni de știință din Asia a analizat ADN-ul acestui fruct, pentru a se lămuri de unde vine mirosul neplăcut, dar și pentru a putea proteja specia. În 2008, existau doar 30 de specii de durian, cultivate pe o suprafață de 250.000 de hectare.

Cei de la BuzzFeed au făcut un experiment și i-au pus pe oameni să curețe durian, pentru a vedea cum reacționează când simt mirosul înțepător. Reacțiile lor nu mai au nevoie de nicio explicație.