Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

O cana de ceai pe zi poate tine dementa departe, in special pentru cei care sunt predispusi genetic la a dezvolta astfel de boli, potrivit unui studiu recent, condus de asistent profesor Feng Lei de la Departamentul de Medicina Psihologica al Universitatii Nationale din Singapore ( NUS) Scoala de Medicina Yong Loo Lin.

Studiul care implica 957 de seniori din China cu varsta de peste 55 de ani a constatat ca un consum regulat de ceai scade riscul de declin cognitiv la varstnici cu 50%, in timp ce persoanele care risca sa dezvolte boala Alzheimer pot prezenta o reducerea riscului de tulburari cognitive cu pana la 86%.

Echipa de cercetatori a descoperit, de asemenea, ca rolul neuroprotector al ceaiului asupra functiei cognitive nu este limitat la un anumit tip de ceai - atata timp cat este preparat din ceai frunze de ceai, cum ar fi ceaiul verde, negru sau oolong.

Desi studiul a fost efectuat pe varstnicii din China, rezultatele s-ar putea aplica la alte rase, de asemenea.

Descoperirile au implicatii importante pentru prevenirea dementei. In ciuda studiilor, medicamentelor, tratamentelor farmacologice eficiente pentru tulburari neurocognitive, strategiile actuale de prevenire sunt departe de a fi satisfacatoare. Ceaiul este una dintre bauturile cele mai consumate din lume.

Datele din studiul cercetatorilor sugereaza aceasta masura simpla si deloc costisitoare, cum ar fi consumul zilnic de ceai poate reduce riscul persoanelor de a dezvolta tulburari neurocognitive.

Pe baza cunostintelor actuale, acest beneficiu al consumului de ceai se datoreaza compusilor bioactivi din frunzele de ceai, cum ar fi catechine, theaflavins, thearubigins si L-teanina.

Acesti compusi prezinta proprietati anti-inflamatorii si antioxidante si alte proprietati bioactive care pot proteja creierul de leziuni vasculare si neurodegenerare. Intelegerea mecanismelor biologice detaliate este inca foarte limitata astfel incat este nevoie de mai multe cercetari pentru a afla raspunsuri definitive.

In acest studiu, informatii privind consumul de ceai au fost colectate de la participanti, incepand din 2003-2005.

La intervale regulate de doi ani, participantii au fost evaluati, folosind instrumente standardizate pana in 2010. Informatii cu privire la stilul de viata, afectiuni medicale, activitati fizice si sociale au fost, de asemenea, colectate.

Rezultatele studiului au fost publicate in The Journal of Nutrition, Health & Aging in decembrie 2016