Ciocolata ar putea dispărea complet în următorii 30 de ani

facebook email
Adaugă rețeta »

ciocolata

Ciocolata ar putea dispărea complet în următorii 30 de ani

Ciocolata, cel mai iubit și mai dulce desert, ar putea să dispară complet de pe piață până în anul 2050.

Îți place ciocolata? Nu trebuie să răspunzi, știm că oricui îi place, așa că vestea pe care urmează să v-o dăm va cădea ca un trăznet. Ciocolata ar putea dispărea definitiv în următorii 30-40 de ani, din cauza schimbărilor climatice.

Dacă sunteți amatori de ciocolată, bucurați-vă de desertul vostru preferat cât mai aveți ocazia. Cei de la Business Insider scriu că aceasta se va găsi din ce în ce mai rar în următorii ani, urmând să devină un lux. Arborii de cacao au nevoie de condiții climatice stabile pentru a se dezvolta. Plantațiile de cacao se dezvoltă optim în acest moment în zona pădurii tropicale, adică la 20 de grade latitudine nordică și sudică de Ecuator.

Încălzirea globală va face din ce în ce mai dificilă dezvoltarea acestor arbori și, pentru a avea în continuare rod, culturile de arbori de cacao ar trebui mutate. Acest lucru este foarte greu, aproape imposibil, din cauză că terenurile din acea zonă sunt protejate prin lege și nu este permisă o intervenție majoră asupra lor.

O altă soluție ar fi ca agricultorii să găsească metode de a adapta culturile de arbori de cacao la condițiile climatice din ce în ce mai vitrege pentru ei.

Aici intervine știința, iar cercetătorii de la Universitatea din California lucrează deja să obțină o plantă de cacao care să reziste la o climă mai caldă și mai uscată decât în prezent. Cercetările sunt susținute financiar de gigantul Mars, cel care produce batoanele de ciocolată Mars, Snickers, bomboanele M&M și altele.

În cazul în care nu se vor găsi soluții de adaptare, se așteaptă ca până în anul 2050 arborii de cacao și, implicit, ciocolata și produsele pe bază de cacao să dispară definitiv.

Pe de altă parte, anul trecut, producătorii de ciocolată au raportat faptul că încălzirea globală ar putea face ca ciocolata să aibă un gust mai bun și mai intens. Acest efect este unul îmbucurător doar pe termen scurt, pentru că pe termen lung, efectele ar putea fi catastrofale.

Dar, să nu ne panicăm! Cine știe în ce direcție va mai evolua clima în următorii 30 de ani?! În plus, știința ar putea găsi o soluție pentru ca arborii de cacao să se dezvolte în continuare, în ciuda schimbărilor climatice, și industria celui mai iubit desert să nu aibă de suferit. Totuși, este o scuză bună să ne bucurăm și mai mult de ciocolată decât până acum, nu-i așa?

Așa că, savurați din plin ciocolata, căci nu se știe cât timp ne mai putem bucura de ea! În plus, ciocolata cu peste 70% cacao este chiar sănătoasă și nici nu îngrașă, așa că nu trebuie să vă simțiți vinovați!

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta de 8 ore - slăbești până la 30 de kilograme, mâncând ce vrei

Dieta de 8 ore promite o scădere eficientă în greutate, fără înfometare și fără restricții alimentare.

Ce să mănânci dimineața dacă vrei să slăbești

Micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți sănătoși și să pierdeți în greutate, dacă faceți alegerile corecte.

Supe și ciorbe de post: 16 rețete delicioase de ciorbe și supe de post

Ciorbele și supele sunt alegeri ideale pentru un prânz gustos și sănătos în perioada postului. Se fac ușor, din orice combinație de legume...

Cum să mănânci cu 500 de calorii mai puțin în fiecare zi

Câteva trucuri simple ca să eliminați cât mai mult din caloriile inutile pe care le consumați în fiecare zi și care vă îngrașă.

Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post

Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem,...

McDonald's va scoate cheeseburger-ul din meniurile Happy Meal

McDonald's își dorește să reducă numărul de calorii, precum și conținutul de sare, zahăr și grăsimi din meniurile pentru copii.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!