Ciocolata ar putea dispărea complet în următorii 30 de ani

facebook email

ciocolata

Ciocolata ar putea dispărea complet în următorii 30 de ani

Ciocolata, cel mai iubit și mai dulce desert, ar putea să dispară complet de pe piață până în anul 2050.

Îți place ciocolata? Nu trebuie să răspunzi, știm că oricui îi place, așa că vestea pe care urmează să v-o dăm va cădea ca un trăznet. Ciocolata ar putea dispărea definitiv în următorii 30-40 de ani, din cauza schimbărilor climatice.

Dacă sunteți amatori de ciocolată, bucurați-vă de desertul vostru preferat cât mai aveți ocazia. Cei de la Business Insider scriu că aceasta se va găsi din ce în ce mai rar în următorii ani, urmând să devină un lux. Arborii de cacao au nevoie de condiții climatice stabile pentru a se dezvolta. Plantațiile de cacao se dezvoltă optim în acest moment în zona pădurii tropicale, adică la 20 de grade latitudine nordică și sudică de Ecuator.

Încălzirea globală va face din ce în ce mai dificilă dezvoltarea acestor arbori și, pentru a avea în continuare rod, culturile de arbori de cacao ar trebui mutate. Acest lucru este foarte greu, aproape imposibil, din cauză că terenurile din acea zonă sunt protejate prin lege și nu este permisă o intervenție majoră asupra lor.

O altă soluție ar fi ca agricultorii să găsească metode de a adapta culturile de arbori de cacao la condițiile climatice din ce în ce mai vitrege pentru ei.

Aici intervine știința, iar cercetătorii de la Universitatea din California lucrează deja să obțină o plantă de cacao care să reziste la o climă mai caldă și mai uscată decât în prezent. Cercetările sunt susținute financiar de gigantul Mars, cel care produce batoanele de ciocolată Mars, Snickers, bomboanele M&M și altele.

În cazul în care nu se vor găsi soluții de adaptare, se așteaptă ca până în anul 2050 arborii de cacao și, implicit, ciocolata și produsele pe bază de cacao să dispară definitiv.

Pe de altă parte, anul trecut, producătorii de ciocolată au raportat faptul că încălzirea globală ar putea face ca ciocolata să aibă un gust mai bun și mai intens. Acest efect este unul îmbucurător doar pe termen scurt, pentru că pe termen lung, efectele ar putea fi catastrofale.

Dar, să nu ne panicăm! Cine știe în ce direcție va mai evolua clima în următorii 30 de ani?! În plus, știința ar putea găsi o soluție pentru ca arborii de cacao să se dezvolte în continuare, în ciuda schimbărilor climatice, și industria celui mai iubit desert să nu aibă de suferit. Totuși, este o scuză bună să ne bucurăm și mai mult de ciocolată decât până acum, nu-i așa?

Așa că, savurați din plin ciocolata, căci nu se știe cât timp ne mai putem bucura de ea! În plus, ciocolata cu peste 70% cacao este chiar sănătoasă și nici nu îngrașă, așa că nu trebuie să vă simțiți vinovați!

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

Dieta Nordică - cel mai sănătos regim alimentar DIN LUME

Dieta Nordică este considerată ca fiind cea mai sănătoasă, de către Organizația Mondială a Sănătății.

Dieta low-carb - regimul care vă ajută să slăbiți și are beneficii pentru sănătate

Dieta low-carb este un regim care vă ajută să pierdeți eficient în greutate și are și numeroase beneficii asupra sănătății.

Dieta low-carb - regimul care vă ajută să slăbiți și are beneficii pentru sănătate

Dieta low-carb este un regim care vă ajută să pierdeți eficient în greutate și are și numeroase beneficii asupra sănătății.

Cafeaua, o dependență sănătoasă. Ce beneficii are consumul de cafea

Cafeaua poate ține la distanță unele boli, atunci când este consumată în cantitatea corectă.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta