CINCI trucuri care vă ajută să slăbiți rapid după Sărbători

facebook email
Adaugă rețeta »

diete

CINCI trucuri care vă ajută să slăbiți rapid după Sărbători

Au trecut Sărbătorile, dar au rămas câteva kilograme în plus? Puteți scăpa de ele eficient, fără să vă dați peste cap metabolismul.

Cea mai frumoasă perioadă din an - Sărbătorile de iarnă - vine la pachet și cu efecte mai puțin plăcute, cum ar fi câteva kilograme în plus. Toată lumea se îngrașă de Sărbători, pentru că masa e plină cu de toate și nu ne mai abținem de la nimic. Orice e permis și în orice cantitate, așa că nu e de mirare că după ce trec Crăciunul și Revelionul cântarul arată o altă cifră decât eram obișnuiți.

Dacă pe lista de dorințe pentru noul an se numără și să pierdeți în greutate câteva kilograme, avem câteva sfaturi și ponturi care să vă ajute.

1. Hidratați-vă!

Beți multă apă și ceaiuri cu efect detoxifiant. Organismul are nevoie de hidratare corespunzătoare și iarna, nu numai în sezonul cald, chiar dacă nevoia de a bea apă nu este atât de puternică. Apa și ceaiul verde sunt cei mai buni aliați ai siluetei pe care v-o doriți, mai ales după o perioadă de excese în care nu au lipsit vinul și sucurile din belșug.

2. Micșorați porțiile de mâncare

Dacă de Sărbători nu v-ați abținut de la nimic și ați mâncat cât ați vrut, acum e timpul să reveniți la normal și chiar la porții de mâncare mai mici decât înainte. Nu umpleți farfuria, alegeți farfurii mai mici și opriți-vă din mâncat atunci când simțiți că sunteți 80% sătui.

3. Evitați dietele drastice

După o perioadă în care organismul a primit multe calorii și grăsimi, acesta va suferi un șoc dacă treceți brusc la o dietă drastică, săracă în calorii. Acest lucru vă va face să pierdeți substanțe nutritive, să vă simțiți slăbit și frustrat și să fiți lipsit de energie.

4. Faceți sport!

Începutul de an este o perioadă excelentă să faceți o schimbare și în ceea ce privește mișcarea. Dacă făceați sport și înainte, acum vă puteți întoarce la antrenamentele obișnuite. Dacă nu ați mai făcut sport de mult timp, este momentul ideal să vă faceți abonament la sală sau să începeți un program de exerciții acasă.

5. Renunțați la alimentele bogate în calorii

Cozonacul, sarmalele, carnea de porc, deserturile - toate ar trebui să rămână în urmă pentru o perioadă, dacă vreți să slăbiți. Înlocuiți carnea de porc cu carne slabă, consumați legume din belșug, crude sau gătite și înlocuiți deserturile cu fructe.

După o perioadă în care reveniți la alimentația obișnuită și vă reobișnuiți treptat organismul cu un stil de viață sănătos, vă puteți gândi și la o dietă mai drastică. Schimbările alimentare trebuie să se facă treptat, astfel organismul nu le va percepe ca pe un șoc și se va obișnui cu ele.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta cu limonadă - slăbești 9 kilograme în 10 zile

Dieta cu limonadă este un regim de slăbit și de detoxifiere foarte eficient și cu rezultate vizibile.

Dieta cu ouă fierte - slăbești până la 10 kg în două săptămâni

Dieta cu ouă fierte este un regim de slăbit cu rezultate rapide, care durează două săptămâni și care presupune consumarea a două ouă...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

VIDEO | Cum să vopsești ouăle cu model ”galaxie”

Ouăle-galaxie sunt cel mai spectaculos trend în materie de vopsit ouăle de Paște anul acesta.

Dieta de 8 ore - slăbești până la 30 de kilograme, mâncând ce vrei

Dieta de 8 ore promite o scădere eficientă în greutate, fără înfometare și fără restricții alimentare.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!