CINCI trucuri care vă ajută să slăbiți rapid după Sărbători

facebook email

diete

CINCI trucuri care vă ajută să slăbiți rapid după Sărbători

Au trecut Sărbătorile, dar au rămas câteva kilograme în plus? Puteți scăpa de ele eficient, fără să vă dați peste cap metabolismul.

Cea mai frumoasă perioadă din an - Sărbătorile de iarnă - vine la pachet și cu efecte mai puțin plăcute, cum ar fi câteva kilograme în plus. Toată lumea se îngrașă de Sărbători, pentru că masa e plină cu de toate și nu ne mai abținem de la nimic. Orice e permis și în orice cantitate, așa că nu e de mirare că după ce trec Crăciunul și Revelionul cântarul arată o altă cifră decât eram obișnuiți.

Dacă pe lista de dorințe pentru noul an se numără și să pierdeți în greutate câteva kilograme, avem câteva sfaturi și ponturi care să vă ajute.

1. Hidratați-vă!

Beți multă apă și ceaiuri cu efect detoxifiant. Organismul are nevoie de hidratare corespunzătoare și iarna, nu numai în sezonul cald, chiar dacă nevoia de a bea apă nu este atât de puternică. Apa și ceaiul verde sunt cei mai buni aliați ai siluetei pe care v-o doriți, mai ales după o perioadă de excese în care nu au lipsit vinul și sucurile din belșug.

2. Micșorați porțiile de mâncare

Dacă de Sărbători nu v-ați abținut de la nimic și ați mâncat cât ați vrut, acum e timpul să reveniți la normal și chiar la porții de mâncare mai mici decât înainte. Nu umpleți farfuria, alegeți farfurii mai mici și opriți-vă din mâncat atunci când simțiți că sunteți 80% sătui.

3. Evitați dietele drastice

După o perioadă în care organismul a primit multe calorii și grăsimi, acesta va suferi un șoc dacă treceți brusc la o dietă drastică, săracă în calorii. Acest lucru vă va face să pierdeți substanțe nutritive, să vă simțiți slăbit și frustrat și să fiți lipsit de energie.

4. Faceți sport!

Începutul de an este o perioadă excelentă să faceți o schimbare și în ceea ce privește mișcarea. Dacă făceați sport și înainte, acum vă puteți întoarce la antrenamentele obișnuite. Dacă nu ați mai făcut sport de mult timp, este momentul ideal să vă faceți abonament la sală sau să începeți un program de exerciții acasă.

5. Renunțați la alimentele bogate în calorii

Cozonacul, sarmalele, carnea de porc, deserturile - toate ar trebui să rămână în urmă pentru o perioadă, dacă vreți să slăbiți. Înlocuiți carnea de porc cu carne slabă, consumați legume din belșug, crude sau gătite și înlocuiți deserturile cu fructe.

După o perioadă în care reveniți la alimentația obișnuită și vă reobișnuiți treptat organismul cu un stil de viață sănătos, vă puteți gândi și la o dietă mai drastică. Schimbările alimentare trebuie să se facă treptat, astfel organismul nu le va percepe ca pe un șoc și se va obișnui cu ele.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Dieta indiană - slăbești 8 kilograme în 7 zile

Dieta indiană promite să vă scape de aproximativ 8 kilograme într-o săptămână și să vă ajute să vă detoxifiați organismul.

Ce este regimul flexitarian și cum ar putea salva planeta?

Regimul flexitarian are o mulțime de beneficii atât pentru indivizi, cât și pentru mediu.

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei o linguriță de oțet pe zi?

Oțetul este benefic pentru sănătate și poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni.

Uleiul de cocos - periculos pentru sănătate?

Beneficiile uleiului de cocos sunt demontate de unii specialiști, care îl consideră periculos.

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta