Celor care tin dieta li s-a spus mult timp sa inceapa ziua cu micul dejun pentru a preveni senzatia de foame dimineata si gustarile nesanatoase.

Dar cand cercetatorii au comparat rezultatele pierderii in greutate ale unui grup de persoane care au tinut dieta si au mancat micul dejun cu cele ale unui alt grup care nu a facut acest lucru, nu au gasit diferente foarte mari.

Studiul, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, a urmarit aproape 300 de persoane pe o perioada de 4 luni. Un alt studiu realizat in Marea Britanie si publicat in acelasi jurnal a gasit rezultate similare.

Daca sari peste micul dejun in incercarea de a te infometa, ai putea sa dai gres atunci cand vine vorba de pranz. Important este sa astepti pana cand ti se face foame pentru a lua prima masa a zilei.

Amanarea aportului de calorii iti poate oferi mai multa flexibilitate, o pofta de mancare mai mare la pranz sau o portie suplimentara de proteine ​​la cina.

O alta optiune este sa mananci o masa de dimineata foarte mica, cum ar fi o jumatate de ceasca de cereale cu un strop de lapte fara grasimi. Daca esti pe fuga si nu ai prea mult timp pentru micul dejun, opteaza pentru un ou fiert tare sau un iaurt simplu si niste fructe proaspete.

In concluzie, expertii cred ca ideea de mic dejun la prima ora a diminetii are mai mult de a face cu nevoile unui copil in crestere decat cu un adult supraponderal.