Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

facebook email

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Cea mai apreciată înghețată din Europa este făcută de niște studenți români. Câțiva studenți de la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galați au obținut premiul cel mare la Paris, în cadrul unei competiții a inovatorilor din alimentație.

Înghețata produsă în laboratoarele Universității Dunărea de Jos a obținut premiul cel mare la Paris, fiind declarată câștigătoare de către juriul care a degustat. Juriul, format din marii producători din industria înghețatei a fost cucerit de produsul românesc. Așa se face că au apărut și primele oferte de lansare pe piață pentru tinerii studenți.


Înghețata, care se numește ”Whoopie Ice”, este preparată după o rețetă aparent simplă. Reușita constă în procesul tehnologic din spatele ingredientelor. Desertul este făcut, deocamdată, doar cu arome de prune și gutui și poate fi consumat în siguranță și de persoanele cu intoleranță la lactoză. Nu conține stabilizatori, aditivi sau coloranți.

Și ambalajul este unul ecologic, așa că prețul pentru 100 de grame de înghețată ar fi de aproximativ un euro.

”Am redus cantitatea de zahăr. Au venit și fructele cu o cantitate de zahăr și, totodată și zerul, făcând hidroliza”, a spus Marina Chirilă, una dintre studentele care au participat la creația produsului. O altă studentă din echipă s-a ocupat de marketing.

Studenții de la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au mai obținut în trecut premii la competiții alimentare, pentru un baton proteic și un pate vegetal din linte. Acestea pot fi găsite în supermarketuri, la rafturile cu produse bio. Rămâne de văzut când vom găsi în magazine și înghețata Whoopie Ice.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Câte calorii are un ou și ce substanțe nutritive conține?

Poșate sau omletă, fierte sau ochiuri - ouăle pot fi consumate într-o mulțime de feluri și incluse în multe combinații alimentare, nu doar la micul...

Dieta indiană - slăbești 8 kilograme în 7 zile

Dieta indiană promite să vă scape de aproximativ 8 kilograme într-o săptămână și să vă ajute să vă detoxifiați organismul.

Ce este regimul flexitarian și cum ar putea salva planeta?

Regimul flexitarian are o mulțime de beneficii atât pentru indivizi, cât și pentru mediu.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei o linguriță de oțet pe zi?

Oțetul este benefic pentru sănătate și poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni.

Uleiul de cocos - periculos pentru sănătate?

Beneficiile uleiului de cocos sunt demontate de unii specialiști, care îl consideră periculos.

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta