Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei o linguriță de oțet pe zi?

facebook email

stil de viata

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei o linguriță de oțet pe zi?

Oțetul este benefic pentru sănătate și poate ajuta la tratarea anumitor afecțiuni.

Oțetul pe care îl folosim în alimentație poate avea efecte benefice asupra sănătății. Există studii care susțin că una sau două lingurițe de oțet pe zi pot ajuta organismul să lupte împotriva unor boli și chiar și la pierderea în greutate.

Oțetul era folosit încă din antichitate în scopuri medicale. Mai întâi ca dezinfectant, apoi ca adjuvant în ameliorarea simptomelor de gripă și răceală. Mai târziu, oțetul a început să fie folosit pe post de energizant de către sportivi și soldați. Sigur că aceste lucruri se întâmplau cu secole în urmă, dar cât de benefic mai este consumul de oțet astăzi?

Potrivit BBC, există mai multe studii care arată că o linguriță de oțet pe zi poate ameliora anumite afecțiuni. Primul dintre studii a analizat legătura dintre oțetul de mere și nivelul glucozei din sânge. La studiu au participat persoane cu rezistență la insulină, cărora li s-a administrat câte o linguriță de oțet de mere pe zi. La 11 dintre subiecți s-a constatat că oțetul a ajutat la stabilizare glucozei din sânge.

Un alt studiu a avut ca subiecți persoane care sufereau de obezitate. În cazul acestora, s-a constatat că oțetul a ajutat la reducerea cantității de grăsime și, implicit, la pierderea în greutate. Una sau două lingurițe de oțet de mere pe zi pot fi de ajutor în lupta cu kilogramele, potrivit acestui studiu.

În ceea ce privește studiile efectuale pe animale, acestea au revelat faptul că oțetul poate reduce tensiunea arterială, dar și trigliceridele. Niciunul dintre studii nu a descoperit efecte negative ale consumului de oțet. Sigur, este vorba despre cantități limitate de oțet, 1-2 lingurițe pe zi, și oțet cât mai natural. Este ideal consumul de oțet de mere și sunt de evitat derivatele fermentate, cum ar fi oțetul din vin, pentru că acestea au o aciditate mult mai mare și pot afecta sistemul digestiv, mai ales dacă suferiți de afecțiuni ale acestuia.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Câte calorii are un ou și ce substanțe nutritive conține?

Poșate sau omletă, fierte sau ochiuri - ouăle pot fi consumate într-o mulțime de feluri și incluse în multe combinații alimentare, nu doar la micul...

Dieta indiană - slăbești 8 kilograme în 7 zile

Dieta indiană promite să vă scape de aproximativ 8 kilograme într-o săptămână și să vă ajute să vă detoxifiați organismul.

Ce este regimul flexitarian și cum ar putea salva planeta?

Regimul flexitarian are o mulțime de beneficii atât pentru indivizi, cât și pentru mediu.

Cea mai bună înghețată din Europa se face la Galați

O înghețată fabricată în România a obținut marele premiu la o competiție alimentară.

Uleiul de cocos - periculos pentru sănătate?

Beneficiile uleiului de cocos sunt demontate de unii specialiști, care îl consideră periculos.

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

Taguri

stil de viata

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta