Ce să mănânci dimineața dacă vrei să slăbești

facebook email

stil de viata

Ce să mănânci dimineața dacă vrei să slăbești

Micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți sănătoși și să pierdeți în greutate, dacă faceți alegerile corecte.

Micul dejun nu numai că este cea mai importantă masă a zilei, dar vă ajută să vă mențineți sănătoși și să vă țineți silueta sub control. Un mic dejun corect și echilibrat vă poate ajuta să slăbiți și să aveți un metabolism eficient.

Pentru a pierde în greutate, micul dejun trebuie să fie o sursă băgată de proteine, fibre și grăsimi și mai puțin carbohidrați. Faptul în sine că mâncați micul dejun vă ajută să slăbiți și să vă accelerați metabolismul.

Un mic dejun corect vă va da energie pentru tot restul zilei și vă va împiedica să faceți alegeri alimentare nesănătoase. Atunci când nu mâncați dimineața, glicemia scade și apare pofta de dulce. Atunci ajungeți să mâncați alimente nesănătoase, care vă îngrașă.

Dacă începeți ziua cu o masă hrănitoare, consistentă și sănătoasă, metabolismul va fi accelerat și veți mânca mai sănătos și pentru restul zilei. Atenție, mic dejun sănătos nu înseamnă cereale pline de zahăr, croissante cu unt și dulceață sau frigănele prăjite în ulei.

Iată 3 idei de mic dejun sănătos, rapid și care vă ajută să slăbiți!

1. Ouă

Sub orice formă: fierte, ochiuri făcute în apă, omletă cu foarte puțin ulei. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și sunt foarte hrănitoare. Combinați-le cu legume proaspete, o felie de pâine prăjită și puțină brânză slabă și aveți un mic dejun perfect.

2. Cereale integrale

Fulgii de ovăz, de secară, de grâu și alte cereale integrale sunt o idee rapidă și foarte hrănitoare. Înmuiați-le în apă peste noapte sau fierbeți-le în apă pentru câteva minute. Puteți adăuga puțină miere și fructe proaspete și micul dejun este gata.

3. Iaurt cu fructe

Aici nu este vorba despre iaurtul cu fructe din comerț, care pe lângă fructe are și o cantitate mare de zahăr. Amestecați iaurt simplu, cu o banană tăiată felii, o mână de nuci, o linguriță de semințe de chia și câteva fructe de pădure proaspete și sunteți gata să începeți ziua.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu limonadă - slăbești 9 kilograme în 10 zile

Dieta cu limonadă este un regim de slăbit și de detoxifiere foarte eficient și cu rezultate vizibile.

Dieta cu ouă fierte - slăbești până la 10 kg în două săptămâni

Dieta cu ouă fierte este un regim de slăbit cu rezultate rapide, care durează două săptămâni și care presupune consumarea a două ouă...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

Taguri

stil de viata

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta