Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Micul dejun nu numai că este cea mai importantă masă a zilei, dar vă ajută să vă mențineți sănătoși și să vă țineți silueta sub control. Un mic dejun corect și echilibrat vă poate ajuta să slăbiți și să aveți un metabolism eficient.

Pentru a pierde în greutate, micul dejun trebuie să fie o sursă băgată de proteine, fibre și grăsimi și mai puțin carbohidrați. Faptul în sine că mâncați micul dejun vă ajută să slăbiți și să vă accelerați metabolismul.

Un mic dejun corect vă va da energie pentru tot restul zilei și vă va împiedica să faceți alegeri alimentare nesănătoase. Atunci când nu mâncați dimineața, glicemia scade și apare pofta de dulce. Atunci ajungeți să mâncați alimente nesănătoase, care vă îngrașă.

Dacă începeți ziua cu o masă hrănitoare, consistentă și sănătoasă, metabolismul va fi accelerat și veți mânca mai sănătos și pentru restul zilei. Atenție, mic dejun sănătos nu înseamnă cereale pline de zahăr, croissante cu unt și dulceață sau frigănele prăjite în ulei.

Iată 3 idei de mic dejun sănătos, rapid și care vă ajută să slăbiți!

Ouă

Sub orice formă: fierte, ochiuri făcute în apă, omletă cu foarte puțin ulei. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și sunt foarte hrănitoare. Combinați-le cu legume proaspete, o felie de pâine prăjită și puțină brânză slabă și aveți un mic dejun perfect.

Cereale integrale

Fulgii de ovăz, de secară, de grâu și alte cereale integrale sunt o idee rapidă și foarte hrănitoare. Înmuiați-le în apă peste noapte sau fierbeți-le în apă pentru câteva minute. Puteți adăuga puțină miere și fructe proaspete și micul dejun este gata.

Iaurt cu fructe

Aici nu este vorba despre iaurtul cu fructe din comerț, care pe lângă fructe are și o cantitate mare de zahăr. Amestecați iaurt simplu, cu o banană tăiată felii, o mână de nuci, o linguriță de semințe de chia și câteva fructe de pădure proaspete și sunteți gata să începeți ziua.