Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Cine nu își aduce aminte cu plăcere de perioada când era elev și mergea la școală cu pachețel de acasă? Un sendviș și un măr împărțite cu colegul de bancă sunt, pentru mulți, cele mai frumoase amintiri din pauzele de la școală.

Țările civilizate au început să le ofere elevilor și masa de prânz. Copiii primesc, în funcție de bugetul școlii, meniuri personalizate, adaptate nevoilor lor. Din meniu nu lipsesc preparatele tradiționale, fructele și legumele și, uneori, un desert.

Cei de la Bright Side au făcut un sondaj și au aflat cum arată meniurile elevilor în 11 țări din lume. În ce țară ți-ar plăcea să fii elev?

Coreea de Sud

(Instagram)

Sistemul de planificare școlară din Coreea de Sud este unul dintre cele mai bine puse la punct la nivel mondial. Supă de legume, orez, salată, pește sau fructe de mare, legume și fructe proaspete - nu lipsesc din masa de prânz. Copiii primesc și o lingură de ulei de pește.

Japonia

(Instagram)

Meniul este foarte asemănător cu cel coreean: supă caldă, orez, pui sau pește, salată de legume, lapte. Copiii nu au voie să vină cu mâncare de acasă până când ajung la liceu. Nu există magazine sau tonomate cu dulciuri în incinta școlilor, toți copiii au același meniu, iar prânzul se servește în sala de clasă.

Marea Britanie

(Instagram)

Cartofi, morcovi, budincă de orez, salată de fructe, iar ca desert - o napolitană cu ciocolată. Meniul diferă în funcție de bugetul școlilor, iar unele instituții le dau copiilor mâncare de tip fast food, pentru că este ieftină.

Statele Unite ale Americii

(Instagram)

Supă, carne de pui, porumb și fructe din compot. Meniul diferă de la un stat la altul și la multe școli se servește mâncare de tip fast food, pizza, iar copiii pot veni și cu pachet de acasă.

Turcia

(Instagram)

De obicei copiii vin cu mâncare de acasă, iar un prânz al unui elev turc conține: sandvișuri, nuci, fructe și iaurt de băut.

Thailanda

(Instagram)

Porc în sos dulce acrișor, orez, budincă învelită în frunze de banană.

Franța

Pește, spanac, cartofi, brânză, pâine. Prânzul este considerat cea mai importantă masă în școlile din Franța, iar pauza de masă poate ajunge și până la două ore.

Finlanda

Școlile din Finlanda au cantine cu meniul diversificat, de unde copiii pot alege ce vor să mănânce la prânz. Felurile de mâncare sunt adaptate la nevoile de sănătate sau religioase ale elevilor. Un prânz comun într-o școală din Finlanda conține chifteluțe cu sos, cartofi, salată și musli.

Rusia

(Instagram)

Cârnați, budincă de hrișcă și ceai.

Ungaria

Supă cu tăiței, fasole, carne de pui, nuci.

Israel

(Instagram)

Fructe proaspete, granola, dulciuri, sendvișuri.