Jackfruit are o aroma dulce si fructata subtila. Se spune ca gustul este similar cu o combinatie de fructe, inclusiv mere, ananas, mango si banane.

Veganii si vegetarienii folosesc adesea acest fruct ca inlocuitor al carnii datorita texturii sale, care este comparabila cu carnea tocata.

Din moment ce fructele de tip jackfruit sunt capabile sa reziste la temperaturile dure, acestea pot fi o sursă majora de calorii si carbohidrati pentru persoanele din tarile in curs de dezvoltare care sunt expuse riscului de malnutritie.

Cea mai frecvent consumata parte a jackfruit-ului este pulpa sau pastaile de fructe, care sunt comestibile atat cand sunt coapte, cat si necoapte. Poate fi folosit în mancaruri dulci si savuroase, inclusiv deserturi si curry. Semintele sunt, de asemenea, sigure pentru consum.

Jackfruit are un profil nutritional impresionant. Contine o cantitate moderata de calorii, cu 155 intr-o singura cana (165 de grame). Aproximativ 92% din calorii provin din carbohidrati, in timp ce restul provine din proteine ​​si o cantitate mica de grasimi.

Mai mult, jackfruit contine o parte din aproape fiecare vitamina si minerala de care aveti nevoie, precum si o cantitate decenta de fibre.

O ceasca de fructe taiate furnizeaza următoarele substante nutritive:
Calorii: 155
Carbohidrati: 40 de grame
Fibra: 3 grame
Proteina: 3 grame
Vitamina A: 10% din CZR
Vitamina C: 18% din CZR
Riboflavina: 11% din CZR
Magneziu: 15% din CZR
Potasiu: 14% din CDI ZR
Cupru: 15% din CZR
Mangan: 16% din CZR

Ceea ce face jackfruit diferit fata de alte fructe este continutul lor de proteine. Ofera mai mult de 3 grame de proteina pe cana, comparativ cu 0-1 grame in alte tipuri similare de fructe, cum ar fi merele si mango.

Jackfruit este, de asemenea, bogat in mai multe tipuri de antioxidanti, care sunt probabil responsabili pentru majoritatea beneficiilor sale pentru sanatate.

Jackfruit este foarte versatil si poate fi mancat crud sau fiert. Pentru a-l pregati, mai intai trebuie taiat pe jumatate si eliminate pastaile de fructe galbene si semintele de pe piele si miez.

Este important de stiut ca partea alba, fibroasa a fructului este incredibil de lipicioasa, deci este util sa purtati manusi. Jackfruit poate fi consumat simplu sau gatit in functie de maturitatea sa.

Fructele necoapte, in general, se potrivesc cel mai bine in retete care contin cimbru, in timp ce dulceata fructelor coapte este potrivita pentru deserturi.

Deoarece este un fruct exotic, fructele proaspete pot fi dificil de intalnit in magazine, mai ales cand nu este sezon. Cu toate acestea, este adesea vandut conserve.

Vegetarienii si veganii folosesc adesea fructele ca alternativa pentru carne datorita texturii sale. De exemplu, puteti folosi fructul ca inlocuitor de carne, combinandu-l cu legume si condimente. In plus, puteti incorpora fructele in curry sau supe.

Fructele coapte au, de asemenea, un gust deosebit atunci cand sunt adaugate la iaurt sau ovaz.