Știm deja că mâncarea de la fast food este nesănătoasă, dar știm ce conține ea cu adevărat? Cei de la CNN au publicat un studiu realizat pe 25 de restaurante de tip fast food, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Este pentru al doilea an când sunt analizate carnea și produsele din carne de la 25 de fast food-uri, cele mai mari din S.U.A. Studiul a avut în vedere cantitatea de antibiotice din carne, iar restaurantele au primit calificative de la A la F. Foarte puține au îmbunătățit calitatea cărnii, în comparație cu anul trecut.

Rezultate: e cazul să ne îngrijorăm?

11 dintre cele 25 de fast food-uri au fost notate cu calificativul F, ceea ce înseamnă că nu au făcut nimic pentru a reduce cantitatea de antibiotice din carne.

”Aceste medicamente au fost date animalelor chiar dacă nu sunt bolnave, pentru a accelera procesul de creștere și a evita bolile care se pot răspândi în crescătoriile și fermele supraaglomerate”, au declarat autorii studiului, adică reprezentanții a șase organizații importante din industria alimentară, printre care Natural Resources Defense Council, Consumers Union și the Center for Food Safety.

De ce sunt periculoase antibioticele?

Antibioticele ajung în carne și, mai apoi, în organismul nostru. Carnea de pui este cel mai des afectată de antibiotice, în comparație cu cea de porc sau vită. Astfel, ingerând o cantitate mică de antibiotic, corpul nostru devine rezistent la aceste medicamente. Iar atunci când le vom lua ca tratament, nu își vor mai face efectul.

Vestea bună?

Vestea bună e că rezultatele sunt ușor îmbunătățite față de anul trecut. 14 fast food-uri au primit calificativ de trecere, spre deosebire de 9 anul trecut.

Cei de la KFC se laudă cu cea mai remarcabilă îmbunătățire: a trecut de la F (anul trecut) la B (anul acesta). Subway a obținut tot B, dar are un plan pe termen lung pentru a reduce cantitatea de antibiotic și din carnea de porc și vită.

McDonald's a obținut calificativul C, la fel ca anul trecut. Și Pizza Hut a făcut eforturi față de anul trecut, obținând calificativul D.


Așa arată ”catalogul” celor 25 de restaurante analizate. Chiar dacă unele dintre ele nu se găsesc în România, e interesant de văzut cum se poziționează marii jucători de pe piața fast food.