De secole, ardeiul si condimentele au fost considerate a fi benefice in tratamentul bolilor, iar intr-un alt studiu - realizat in China si publicat in 2015 - s-a examinat consumul de ardei iute si asocierea sa cu mortalitatea. Acest nou studiu a completeaza concluziile studiului anterior.

Cu ajutorul Programului National de Sanatate si Nutritie, au fost colectate date de la mai mult de 16.000 de americani, care au fost urmariti timp de 23 de ani.

In acest timp, au fost examinate caracteristicile initiale ale participantilor in functie de consumul de ardei iute. S-a descoperit ca, in general, cosumatorul de ardei iute este "mai tineri, de sex masculin, alb, casatorit, fumator, consumator de alcool, venituri mai mici si mai putina educatie ", in comparatie cu participantii care nu consumau ardei iute rosu.

Datele au fost examinate intr-o perioada medie de urmarire de 18,9 ani si s-a urmarit numarul de decese si apoi analiza anumitor cauze de deces.

Desi mecanismul prin care ardeii ar putea intarzia mortalitatea este departe de a fi sigur, capsaicina (componenta principala din ardei iute), poate fi responsabila pentru acest lucru.

Exista unele explicatii posibile pentru beneficiile asupra sanatatii ale ardeiului iute rosu, printre acestea fiind faptul ca capsaicina se crede a juca un rol important in mecanismele celulare si moleculare care previn obezitatea si moduleaza fluxul sanguin coronarian, precum si faptul ca are proprietati antimicrobiene.

Asa ca ai grija sa introduci acest condiment in dieta ta, pentru o viata mai lunga!