Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Este ideal sa optezi pentru alimente bogate in apa, in special fructe si legume.

Castravetii si frunzele de salata sunt recunoscute ca fiind printre legumele cele mai bogate in apa, dar, de asemenea, in randul legumelor recomandate pentru consum pe timp de canicula se numara rosiile si dovleceii.

In ceea ce priveste fructele, cele mai bune de consumat sunt pepenele rosu, pepenele galben, piersicile sau capsunile.

Pestele este o alegere buna pe timp de caldura puternica.

Pentru a te racori, poti alege un sorbet racoritor, care este mai putin caloric decat o inghetata obisnuita.

Smochinele sunt bogate in vitamine, antioxidanti, fibre si minerale care contribuie la preventia diferitelor boli.

Ciresele sunt in topul fructelor de sezon, fiind printre preferatele consumatorilor de fructe.

Piersicile pot fi consumate pe tot parcursul verii, insa in luna iulie sunt cel mai zemoase. Alege piersicile tari, insa care sa fie totodata si bine coapte.

La polul opus se numara carnea bogata in grasimi animale, preparata la gratar sau prajita in ulei, deoarece este dificil de digerat in toate formele sale.

Ocoleste unele fructe si legume cu proprietati diuretice, cum ar fi mararul, anghinarea sau sparanghelul. In zilele de canicula, corpul nu are nevoie sa piarda apa si sa se deshidrateze.

Glucidele sunt putin recomandate, deoarece sunt greu de digerat.

Daca esti gurmand, renunta la bomboane, prajituri si produse de patiserie. In plus, silueta va avea de castigat datorita acestui fapt.

In ceea ce priveste bauturile, stim cu toti ca trebuie sa consumam aproximativ 2 litri de apa pe zi. Daca ti se pare mult, trebuie sa stii ca exista si alternative:
Sucurile naturale si smoothie-urile, pentru aportul lor de vitamine - pentru a lupta contra oboselii din timpul caniculei, nimic nu este mai bun decat un suc natural racoritor de fructe proaspete sau un smoothie in care sa adaugati fructe sau lapte. Atentie, totusi, la cantitatea de zahar din aceste bauturi.

Ciocolata rece in locul celei calde, pentru sportivi - dupa un efort fizic considerabil, un pahar mare cu lapte cu cacao iti permite sa te incarci cu energie, deoarece aceasta bautura contine multe proteine, glucide si calciu.

Ceaiul si cafeaua, in cantitati rezonabile - daca unele persoane recomanda sa se evite aceste bauturi in timpul caldurilor puternice, multe studii estimeaza ca aceasta idee nu este una valabila. Efectul lor diuretic ce produce eliminarea lichidelor din organism nu ar fi chiar atat de important decat daca le consumati in doze prea mari.

Supa - o supa de legume calduta inseamna o mare cantitate de lichide si de fibre. Vei fi astfel rehidratat, deoarece acest amestec lupta impotriva constipatiei si a balonarii.