Atat copiii, cat si adultii pot suferi de aceasta problema enervanta. Cu toate acestea, un nas infundat este o problema serioasa pentru sugari, deoarece poate duce la dificultati de respiratie.

Un nas infundat este adesea insotit de alte simptome, inclusiv tuse, stranut, dificultati de respiratie, dureri ale sinusurilor, acumularea de mucus in pasajele nazale, ochi umezi, o voce ragusita, o durere de cap sau o febra usoara.

Daca este netratat, obstructia nazala poate provoca alte probleme, cum ar fi neliniste, o infectie a urechii sau probleme ale sinusurilor.

Iata ce remedii poti gasi chiar la tine in bucatarie.

Otet de mere

In primul rand, continutul ridicat de potasiu ajuta subtierea mucusului. In plus, acidul acetic previne dezvoltarea bacteriilor si accelereaza procesul de vindecare.

Amesteca 2 linguri de otet de mere si 1 lingura de miere intr-o cana de apa calda. Bea acest tonic de doua ori pe zi.

Amesteca impreuna 1/2 cana de otet de mere si apa. Da amestecul in fiert, apoi pune-l deoparte. Pune un prosop deasupra capului si inhaleaza aburul timp de 3-5 minute, cu gura si ochii inchisi. Se repeta de cateva ori pe zi.

Inhalatii

Inhalatiile cu aburi functioneaza ca un expectorant natural pentru a elimina blocajul. Pe de alta parte, aduce alinare vaselor de sange inflamate la nivelul sinusurilor mentinandu-le umede.

Se umple o cratita cu apa, se incalzeste pana la fierbere si apoi se ia de pe foc. In mod optional, se adauga cateva picaturi de menta sau ulei esential de eucalipt. Pune un prosop peste cap si apleaca-te peste cratita, astfel incat sa nu iasa aburul. Respira incet, inhaland aburul timp de cateva minute. Fa acest lucru de 2 pana la 4 ori pe zi.

Atentie! Acest remediu nu este potrivit pentru copii cu varsta mai mica de 12 ani, femeile insarcinate si cei care sufera de hipertensiune arteriala, o afectiune cardiaca sau o tulburare a sistemului nervos central.

Comprese calde

O alta modalitate eficienta de a subtia mucusul, astfel incat aceste sa se scurga din nas este aplicarea de comprese calde. Caldura din comprese ofera de asemenea, un confort, in cazul oricarei dureri si ajuta la ameliorarea inflamatiei din nari.

Inmoaie un prosop intr-un bol cu apa calda. Stoarce excesul de apa din prosop. Impatureste-l si pune-l peste nas si frunte. Se repeta ori de cate ori este nevoie.

Ardei cayenne

Acest ardei este un decongestionant natural. Capsaicina din ardeiul iute ajuta la ameliorarea inflamatiei din pasajele nazale.

Se toarna 1/4 cana de suc de lamaie si 1/4 cana de otet de mere intr-un vas si se lasa sa se fierba. Adauga pana la 1/2 lingurita de ghimbir. In cele din urma, se adauga 2-3 linguri de miere si se amesteca bine. Se depoziteaza amestecul intr-un borcan. Ia 1-2 linguri in fiecare zi.

Poti adauga, de asemenea, 1/4 lingurita de praf de ardei iute la o cana de apa clocotita. Bea ceasca din acest ceai de cateva ori pe zi.

Usturoi

Are proprietati decongestionante si expectorante, care te ajuta sa scapi de blocaj. De asemenea, ajuta la reducerea simptomelor inflamatorii si intareste sistemul imunitar, care, la randul sau, lupta impotriva infectiei.

Pune o cana de apa la fiert. Adauga 2-4 catei de usturoi in apa si lasa-i sa fiarba timp de 2-3 minute. Apoi, adauga 1/2 lingurita de curcuma si amesteca. Poti adauga, de asemenea, un pic de piper negru. Bea din amestec o data sau de 2 ori pe zi.