Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

facebook email
Adaugă rețeta »

cartofi prajiti

Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

Te-ai gândit vreodată că până și banalii cartofi prăjiți pot fi gătiți greșit? Multă lume nu știe cum se fac, de fapt, iar rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.

Există cineva căruia nu-i plac cartofii prăjiți? Probabil că nu. Noi, cel puțin, nu am întâlnit pe nimeni până acum. Îi mâncăm simpli, ca garnitură, de foame sau de poftă. Cu brânză rasă deasupra, cu ketchup sau cu sos de usturoi. Dar mulți dintre noi habar nu avem cum să îi gătim corect.

Da, pare greu de crezut că până și banalii cartofi prăjiți se prepară după e rețetă, nu-i așa? Marii bucătari spun că la lucrurile simple e cel mai probabil să dai greș, iar cartofii prăjiți sunt cel mai bun exemplu. Sunt una dintre primele mâncăruri pe care învățăm să le facem, încă din copilărie.

De cele mai multe ori, nu ne ies așa cum ne dorim. Ori sunt prea uleioși, ori nu sunt destul de crocanți. Explicația e simplă: nu îi gătim cum trebuie.

Cum se fac corect?

Cea mai populară și singura rețetă corectă pentru a obține acei french fries crocanți la exterior și moi pe interior este unanim acceptată de marii bucătari. Cartofii trebuie să fie prăjiți de două ori, o dată la temperatură mică, pentru a fi moi și pufoși în interior, și a doua oară la foc mare, pentru a deveni crocanți.

Tăiați cartofii și lăsați-i într-un bol cu apă rece (eventual cu gheață) o jumătate de oră. Scurgeți apa și puneți cartofii pe un prosop de hârtie care să absoarbă toată apa.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie, până ajunge la 135 de grade Celsius. Puneți cartofii și lăsați-i la prăjit pentru 5 minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Scoateți cartofii din ulei pe un prosop de hârtie absorbant și lăsați-i până se răcesc complet. Puneți din nou uleiul la încins, de data aceasta la foc mare, până atinge temperatura de 175 de grade Celsius.

Prăjiți cartofii pentru încă 5-6 minute, până devin aurii. Scurgeți uleiul și adăugați sare peste ei. Sau brânză rasă, sau ce vreți voi.

Poftă bună!

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

VIDEO | Cum să vopsești ouăle cu model ”galaxie”

Ouăle-galaxie sunt cel mai spectaculos trend în materie de vopsit ouăle de Paște anul acesta.

Dieta de 8 ore - slăbești până la 30 de kilograme, mâncând ce vrei

Dieta de 8 ore promite o scădere eficientă în greutate, fără înfometare și fără restricții alimentare.

Ce să mănânci dimineața dacă vrei să slăbești

Micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți sănătoși și să pierdeți în greutate, dacă faceți alegerile corecte.

Supe și ciorbe de post: 16 rețete delicioase de ciorbe și supe de post

Ciorbele și supele sunt alegeri ideale pentru un prânz gustos și sănătos în perioada postului. Se fac ușor, din orice combinație de legume...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!