Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

facebook email

cartofi prajiti

Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

Te-ai gândit vreodată că până și banalii cartofi prăjiți pot fi gătiți greșit? Multă lume nu știe cum se fac, de fapt, iar rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.

Există cineva căruia nu-i plac cartofii prăjiți? Probabil că nu. Noi, cel puțin, nu am întâlnit pe nimeni până acum. Îi mâncăm simpli, ca garnitură, de foame sau de poftă. Cu brânză rasă deasupra, cu ketchup sau cu sos de usturoi. Dar mulți dintre noi habar nu avem cum să îi gătim corect.

Da, pare greu de crezut că până și banalii cartofi prăjiți se prepară după e rețetă, nu-i așa? Marii bucătari spun că la lucrurile simple e cel mai probabil să dai greș, iar cartofii prăjiți sunt cel mai bun exemplu. Sunt una dintre primele mâncăruri pe care învățăm să le facem, încă din copilărie.

De cele mai multe ori, nu ne ies așa cum ne dorim. Ori sunt prea uleioși, ori nu sunt destul de crocanți. Explicația e simplă: nu îi gătim cum trebuie.

Cum se fac corect?

Cea mai populară și singura rețetă corectă pentru a obține acei french fries crocanți la exterior și moi pe interior este unanim acceptată de marii bucătari. Cartofii trebuie să fie prăjiți de două ori, o dată la temperatură mică, pentru a fi moi și pufoși în interior, și a doua oară la foc mare, pentru a deveni crocanți.

Tăiați cartofii și lăsați-i într-un bol cu apă rece (eventual cu gheață) o jumătate de oră. Scurgeți apa și puneți cartofii pe un prosop de hârtie care să absoarbă toată apa.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie, până ajunge la 135 de grade Celsius. Puneți cartofii și lăsați-i la prăjit pentru 5 minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Scoateți cartofii din ulei pe un prosop de hârtie absorbant și lăsați-i până se răcesc complet. Puneți din nou uleiul la încins, de data aceasta la foc mare, până atinge temperatura de 175 de grade Celsius.

Prăjiți cartofii pentru încă 5-6 minute, până devin aurii. Scurgeți uleiul și adăugați sare peste ei. Sau brânză rasă, sau ce vreți voi.

Poftă bună!

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

10 trucuri care te ajută să slăbești eficient vara

Vara este cel mai ușor să pierdem în greutate, iar aceste trucuri vin în ajutorul nostru.

Dieta Nordică - cel mai sănătos regim alimentar DIN LUME

Dieta Nordică este considerată ca fiind cea mai sănătoasă, de către Organizația Mondială a Sănătății.

Dieta low-carb - regimul care vă ajută să slăbiți și are beneficii pentru sănătate

Dieta low-carb este un regim care vă ajută să pierdeți eficient în greutate și are și numeroase beneficii asupra sănătății.

Dieta low-carb - regimul care vă ajută să slăbiți și are beneficii pentru sănătate

Dieta low-carb este un regim care vă ajută să pierdeți eficient în greutate și are și numeroase beneficii asupra sănătății.

Cafeaua, o dependență sănătoasă. Ce beneficii are consumul de cafea

Cafeaua poate ține la distanță unele boli, atunci când este consumată în cantitatea corectă.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta