Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

facebook email
Adaugă rețeta »

cartofi prajiti

Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

Te-ai gândit vreodată că până și banalii cartofi prăjiți pot fi gătiți greșit? Multă lume nu știe cum se fac, de fapt, iar rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.

Există cineva căruia nu-i plac cartofii prăjiți? Probabil că nu. Noi, cel puțin, nu am întâlnit pe nimeni până acum. Îi mâncăm simpli, ca garnitură, de foame sau de poftă. Cu brânză rasă deasupra, cu ketchup sau cu sos de usturoi. Dar mulți dintre noi habar nu avem cum să îi gătim corect.

Da, pare greu de crezut că până și banalii cartofi prăjiți se prepară după e rețetă, nu-i așa? Marii bucătari spun că la lucrurile simple e cel mai probabil să dai greș, iar cartofii prăjiți sunt cel mai bun exemplu. Sunt una dintre primele mâncăruri pe care învățăm să le facem, încă din copilărie.

De cele mai multe ori, nu ne ies așa cum ne dorim. Ori sunt prea uleioși, ori nu sunt destul de crocanți. Explicația e simplă: nu îi gătim cum trebuie.

Cum se fac corect?

Cea mai populară și singura rețetă corectă pentru a obține acei french fries crocanți la exterior și moi pe interior este unanim acceptată de marii bucătari. Cartofii trebuie să fie prăjiți de două ori, o dată la temperatură mică, pentru a fi moi și pufoși în interior, și a doua oară la foc mare, pentru a deveni crocanți.

Tăiați cartofii și lăsați-i într-un bol cu apă rece (eventual cu gheață) o jumătate de oră. Scurgeți apa și puneți cartofii pe un prosop de hârtie care să absoarbă toată apa.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie, până ajunge la 135 de grade Celsius. Puneți cartofii și lăsați-i la prăjit pentru 5 minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Scoateți cartofii din ulei pe un prosop de hârtie absorbant și lăsați-i până se răcesc complet. Puneți din nou uleiul la încins, de data aceasta la foc mare, până atinge temperatura de 175 de grade Celsius.

Prăjiți cartofii pentru încă 5-6 minute, până devin aurii. Scurgeți uleiul și adăugați sare peste ei. Sau brânză rasă, sau ce vreți voi.

Poftă bună!

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

5 restaurante din București unde să mănânci dacă ești raw-vegan

Veganii, vegetarienii sau raw-veganii au la dispoziție câteva locuri interesante unde pot ieși la masă sau de unde pot comanda mâncare...

Au apărut cinci noi arome de înghețată cu alcool și TREBUIE neapărat să le încercăm!

Înghețată cu irish cream, cu whiskey, rom sau votcă. Cum sună asta?

KFC ascunde un detaliu GENIAL. Te-ai fi gândit la asta vreodată?

KFC, unul dintre cele mai populare fast-food-uri la nivel mondial, are o strategie online pur și simplu ge-ni-a-lă!

Cum arată cel mai urât mirositor fruct din lume. Este INTERZIS în locurile publice

Pare greu de crezut, dar există în lume un fruct care miroase atât de urât, încât consumul lui este interzis în anumite locuri publice.

3 rețete italiene pe care le poți face cu ingrediente de la Lidl săptămâna aceasta

În perioada 16-22 octombrie, la Lidl este săptămâna italiană. Găsești o mulțime de ingrediente de inspirație italiană, iar noi îți...

Insectele vor fi introduse în meniurile restaurantelor din România, iar noi nu suntem pregătiți pentru asta!

Te-ai gândit vreodată că ai putea ajunge să mănânci insecte? Pe cât de scârbos sună, pe atât este de posibil. Specialiștii atrag...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!