Tulpina de alge marine, care arata ca o salata translucida si este cunoscuta sub numele de dulse, are 16% proteine atunci cand este uscata si este o sursa excelenta de antioxidanti, vitamine si minerale, potrivit lui Chris Langdon, cercetatorul care a brevetat-o.

"Scopul initial a fost de a crea un super-aliment pentru scoicile abalone, deoarece aceste scoici sunt foarte apreciate, mai ales in Asia", a spus Langdon. "Am reusit sa crestem scoici abalone hranite dulse la rate care le depasesc pe cele raportate anterior. Intotdeauna a existat un interes in cultivarea dulse pentru consumul uman, dar ne-am concentrat initial pe utilizarea sa ca un aliment pentru scoici. "

Abia dupa ce un membru al facultatii de la Colegiul de Afaceri al Universitatii, Chuck Toombs, a vizitat centrul de cercetare, a aparut ideea cu privire la potentialul de comercializare a produsului pentru uz uman. "Dulse este o hrana foarte buna, cu o dubla valoare nutritiva fata de kale", a explicat Toombs. "

Cu subventii de la Departamentul Agriculturii din Oregon, algele marine sunt acum testate de mai multi bucatari din jurul Portland. "Cand se prajeste, are gust de bacon, nu de alge marine. Si este o aroma destul de puternica de bacon", a spus Langdon.

Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale dulse includ capacitatea sa de a imbunatati vederea, de a proteja sistemul imunitar, de a sustine sanatatea oaselor, de a imbunatati functionarea glandei tiroidiene, de a optimiza functionarea sistemului gastrointestinal, de a reduce tensiunea arteriala, si de a stimula circulatia.

Multe dintre vitaminele si mineralele gasite in dulse ofera o cantitate imensa de antioxidanti impotriva radicalilor liberi. Asta inseamna o mai mare prevenire a bolilor cronice si a cancerului pentru cei care se bucura de aceasta planta miraculos de hranitoare si delicioasa.