Spune-mi ce mănânci în fiecare zi, ca să-ți spun cât de sănătos ești! Unele alimente au efecte miraculoase asupra sănătății, mai ales asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului de fibre, antioxidanți naturali și probiotice, aceste fructe, legume și cereale asigură o digestie bună și ne feresc de probleme precum balonarea.

Bananele

Studiile arată că bananele reprezintă o sursă importantă de fibre și probiotice, care luptă împotriva bacteriilor din sistemul digestiv și ajută digestia. Au și o cantitate mare de potasiu, care contracarează efectele sodiului în organism (principala cauză a retenției de apă).

Roșiile

Datorită conținutului mare de licopen, un antioxidant natural cu efecte demonstrate antiinflamatorii, roșiile te scapă de balonare, scad riscul de cancer și previn bolile cardio-vasculare.

Pepenele roșu

Datorită conținutului mare de apă, consumul de pepene combate retenția de apă în organism și te scapă de balonare. În plus, hidratează și poate fi consumat în orice cantitate, fără să îți faci griji pentru siluetă, datorită numărului mic de calorii.

Fulgii de ovăz

Cea mai rapidă și sănătoasă variantă de mic dejun ajută digestia și luptă împotriva bacteriilor, prin conținutul de probiotice. Ovăzul conține și o cantitate mare de vitamina B și potasiu, combinație care produce un efect diuretic natural.

Ciocolata neagră

Ciocolata cu peste 70% conținut de cacao este o sursă importantă de fibre și polifenoli. Ambele ajută la eliminarea gazelor din organism. Cacaoa este și o sursă importantă de probiotice, care ajută flora intestinală să se refacă.

Afinele

Cu un conținut mare de fibre și antioxidanți, afinele ajută digestia și diminuează efectul inflamator. Rezultatul: dispare senzația de balonare și te vei bucura de o digestie mult mai ușoară.

Lămâia

Unul dintre cele mai cunoscute diuretice, lămâia este benefică și pentru detoxifiere. Polifenolii din lămâi ajută la pierderea în greutate. Au efect antioxidant, reduc inflamația la nivelul sistemului digestiv și diminuează balonarea.

Migdalele

Sursă importantă de fibre, proteine și probiotice, migdalele reprezintă o gustare sănătoasă și benefică pentru organism. Reduc balonarea și ajută digestia, cu condiția să fie consumate crude, nu prăjite și sărate.

Ceaiul verde

Băutura cu cel mai puternic efect diuretic este, în același timp, o importantă sursă de antioxidanți. Reduce retenția de apă din organism, îmbunătățește digestia și elimină balonarea. Este recomandat mai ales dacă vreți să pierdeți în greutate.