9 alimente care te scapă de balonare instantaneu. E și ciocolata printre ele!

facebook email
Adaugă rețeta »

stil de viata

9 alimente care te scapă de balonare instantaneu. E și ciocolata printre ele!

Există alimente care îngreunează digestia și altele care ajută sistemul digestiv și ne scapă de balonare. Cele din a doua categorie ar trebui introduse în alimentația zilnică.

Spune-mi ce mănânci în fiecare zi, ca să-ți spun cât de sănătos ești! Unele alimente au efecte miraculoase asupra sănătății, mai ales asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului de fibre, antioxidanți naturali și probiotice, aceste fructe, legume și cereale asigură o digestie bună și ne feresc de probleme precum balonarea.

1. Bananele

Studiile arată că bananele reprezintă o sursă importantă de fibre și probiotice, care luptă împotriva bacteriilor din sistemul digestiv și ajută digestia. Au și o cantitate mare de potasiu, care contracarează efectele sodiului în organism (principala cauză a retenției de apă).

2. Roșiile

Datorită conținutului mare de licopen, un antioxidant natural cu efecte demonstrate antiinflamatorii, roșiile te scapă de balonare, scad riscul de cancer și previn bolile cardio-vasculare.

3. Pepenele roșu

Datorită conținutului mare de apă, consumul de pepene combate retenția de apă în organism și te scapă de balonare. În plus, hidratează și poate fi consumat în orice cantitate, fără să îți faci griji pentru siluetă, datorită numărului mic de calorii.

4. Fulgii de ovăz

Cea mai rapidă și sănătoasă variantă de mic dejun ajută digestia și luptă împotriva bacteriilor, prin conținutul de probiotice. Ovăzul conține și o cantitate mare de vitamina B și potasiu, combinație care produce un efect diuretic natural.

5. Ciocolata neagră

Ciocolata u peste 70% conținut de cacao este o sursă importantă de fibre și polifenoli. Ambele ajută la eliminarea gazelor din organism. Cacaoa este și o sursă importantă de probiotice, care ajută flora intestinală să se refacă.

6. Afinele

Cu un conținut mare de fibre și antioxidanți, afinele ajută digestia și diminuează efectul inflamator. Rezultatul: dispare senzația de balonare și te vei bucura de o digestie mult mai ușoară.

7. Lămâia

Unul dintre cele mai cunoscute diuretice, lămâia este benefică și pentru detoxifiere. Polifenolii din lămâi ajută la pierderea în greutate. Au efect antioxidant, reduc inflamația la nivelul sistemului digestiv și diminuează balonarea.

8. Migdalele

Sursă importantă de fibre, proteine și probiotice, migdalele reprezintă o gustare sănătoasă și benefică pentru organism. Reduc balonarea și ajută digestia, cu condiția să fie consumate crude, nu prăjite și sărate.

9. Ceaiul verde

Băutura cu cel mai puternic efect diuretic este, în același timp, o importantă sursă de antioxidanți. Reduce retenția de apă din organism, îmbunătățește digestia și elimină balonarea. Este recomandat mai ales dacă vreți să pierdeți în greutate.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta Dukan, slăbești 5 kg pe săptămână și nu te mai îngrași la loc

Dieta Dukan este unul dintre cele mai apreciate regimuri de slăbit, pentru că te ajută să pierzi eficient în greutate și să nu mai pui la...

Unde mănânci cea mai bună pizza DIN LUME!

Cât de mult îți place pizza? Suficient de mult încât să faci o călătorie culinară pentru a mânca cea mai renumită pizza din lume?

Dieta disociată - slăbești 10 kg în două săptămâni, mâncând cât vrei

Dieta disociată te poate ajuta să slăbești până la 10 kilograme în 14 zile, fără să te înfometezi.

Știai că pizza și ciocolata te pot ajuta să slăbești? Iată cum!

Mâncărurile tale preferate, chiar și cele mai calorice, sunt inofensive chiar și atunci când ții dietă, cu condiția să nu exagerezi.

6 alimente pe care să le mănânci în post

A început Postul Crăciunului, așa că avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

12 canale de YouTube de pe care chiar înveți să gătești

Rețetele online ne salvează atunci când nu știm ce să gătim, dar mai ales când nu știm CUM să gătim. Tu de unde ai învățat să...

Taguri

stil de viata

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!