9 alimente care te scapă de balonare instantaneu. E și ciocolata printre ele!

facebook email
Adaugă rețeta »

stil de viata

9 alimente care te scapă de balonare instantaneu. E și ciocolata printre ele!

Există alimente care îngreunează digestia și altele care ajută sistemul digestiv și ne scapă de balonare. Cele din a doua categorie ar trebui introduse în alimentația zilnică.

Spune-mi ce mănânci în fiecare zi, ca să-ți spun cât de sănătos ești! Unele alimente au efecte miraculoase asupra sănătății, mai ales asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului de fibre, antioxidanți naturali și probiotice, aceste fructe, legume și cereale asigură o digestie bună și ne feresc de probleme precum balonarea.

1. Bananele

Studiile arată că bananele reprezintă o sursă importantă de fibre și probiotice, care luptă împotriva bacteriilor din sistemul digestiv și ajută digestia. Au și o cantitate mare de potasiu, care contracarează efectele sodiului în organism (principala cauză a retenției de apă).

2. Roșiile

Datorită conținutului mare de licopen, un antioxidant natural cu efecte demonstrate antiinflamatorii, roșiile te scapă de balonare, scad riscul de cancer și previn bolile cardio-vasculare.

3. Pepenele roșu

Datorită conținutului mare de apă, consumul de pepene combate retenția de apă în organism și te scapă de balonare. În plus, hidratează și poate fi consumat în orice cantitate, fără să îți faci griji pentru siluetă, datorită numărului mic de calorii.

4. Fulgii de ovăz

Cea mai rapidă și sănătoasă variantă de mic dejun ajută digestia și luptă împotriva bacteriilor, prin conținutul de probiotice. Ovăzul conține și o cantitate mare de vitamina B și potasiu, combinație care produce un efect diuretic natural.

5. Ciocolata neagră

Ciocolata u peste 70% conținut de cacao este o sursă importantă de fibre și polifenoli. Ambele ajută la eliminarea gazelor din organism. Cacaoa este și o sursă importantă de probiotice, care ajută flora intestinală să se refacă.

6. Afinele

Cu un conținut mare de fibre și antioxidanți, afinele ajută digestia și diminuează efectul inflamator. Rezultatul: dispare senzația de balonare și te vei bucura de o digestie mult mai ușoară.

7. Lămâia

Unul dintre cele mai cunoscute diuretice, lămâia este benefică și pentru detoxifiere. Polifenolii din lămâi ajută la pierderea în greutate. Au efect antioxidant, reduc inflamația la nivelul sistemului digestiv și diminuează balonarea.

8. Migdalele

Sursă importantă de fibre, proteine și probiotice, migdalele reprezintă o gustare sănătoasă și benefică pentru organism. Reduc balonarea și ajută digestia, cu condiția să fie consumate crude, nu prăjite și sărate.

9. Ceaiul verde

Băutura cu cel mai puternic efect diuretic este, în același timp, o importantă sursă de antioxidanți. Reduce retenția de apă din organism, îmbunătățește digestia și elimină balonarea. Este recomandat mai ales dacă vreți să pierdeți în greutate.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în...

7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

Ciocolata, desertul nostru cel de toate zilele, ascunde niște secrete surprinzătoare. Știai că este mai bună decât sexul?

7 lucruri pe care să le faci dimineața dacă vrei să slăbești

Iată 7 obiceiuri aparent banale, dar cu rezultate mari. Dacă vrei să slăbești, așa trebuie să îți începi ziua!

Job-ul ideal: degustător de chicken nuggets. Ce trebuie să faci pentru a fi angajat

Un lanț de supermarket-uri caută degustători profesioniști de chicken nuggets.

A apărut un nou concept de restaurant: muncești ca să-ți plătești consumația

În Tokyo s-a deschis un restaurant în care poți achita consumația cu 50 de minute de muncă în incinta localului.

S-a descoperit dieta care te ajută să îmbătrânești sănătos

Dieta Mediteraneană este, conform unui studiu, cel mai sănătos stil de viață cu efecte pe termen lung.

Taguri

stil de viata

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!