8 alimente pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider

Lactatele, ouăle, fructele, legumele. Iată câteva categorii de alimente pe care toată lumea le păstrează în frigider.

În timp ce primele două se strică în câteva zile, dacă nu chiar ore, dacă nu sunt păstrate la temperatura corespunzătoare, pentru altele lucrurile stau exact invers.

Sunt câteva alimente pe care mulți avem tendința să le punem la frigider, fără să știm că e greșit. Nu numai că se păstrează mai bine la temperatura camerei, dar dacă le pui în frigider, le faci mai mult rău decât bine.

Cartofii

Dacă îi păstrezi în frigider, amidonul se transformă în zahăr, iar atunci când îi gătești, cartofii vor avea un gust nefiresc de dulce.

Iar când îi vei prăji sau coace, zahărul devine toxic și periculos nu numai pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

Unde să îi depozitezi: într-o pungă de hârtie, într-un loc rece și ferit de lumină. Se vor păstra bine mai mult timp, fără să încolțească sau să se strice.

Ciocolata

Ciocolata se păstrează la temperatura camerei. Doar dacă în bucătărie este foarte cald ar trebui să o pui în frigider. Asigură-te că este ambalată corespunzător, altfel mirosurile celorlalte alimente din frigider vor altera aroma ciocolatei.

Unde să o depozitezi: în bucătărie sau debara, departe de razele soarelui sau de surse de căldură.

Cafeaua

La temperaturi scăzute, cafeaua își pierde proprietățile și aroma, iar atunci când o vei prepara, nu va avea gustul la care te aștepți.

Unde să o depozitezi: într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumină, în recipiente închise etanș. Dacă vrei să o păstrezi mai multe săptămâni, o poți pune la congelator.

Roșiile

Tomatele iubesc lumina soarelui, dar la fel de adevărat este că se strică foarte repede. Probabil ai observat că o roșie din frigider nu are același gust ca una luată direct din grădină. Asta pentru că soarele influențează decisiv gustul tomatelor.

Unde să le depozitezi: în bucătărie sau în cămară, într-un coș în care păstrezi și alte legume și fructe. Ai grijă să le consumi cât mai repede, nu vor rezista foarte mult.

Mierea

Ați văzut vreodată miere care să se strice? Și atunci de ce să o puneți în frigider? Păstrată la rece, mierea se zaharisește, își schimbă consistența și culoarea și trebuie să o topești de fiecare dată înainte de a o folosi.

Unde să o depozitezi: într-un borcan închis etanș, într-un loc din bucătărie ferit de umezeală, la temperatura camerei.

Plantele aromatice

Menta, busuiocul, pătrunjelul și, în principiu, orice plantă aromată își pierde din savoare la temperaturi scăzute. La fel ca roșiile, plantele aromatice iubesc căldura și doar atunci se ”deschid” cu adevărat.

Unde să le depozitezi: într-un pahar cu apă, pe blatul din bucătărie. Asigură-te că schimbi apa odată la câteva zile.

Avocado

În ceea ce privește avocado, acesta se păstrează la frigider doar dacă este foarte copt și nu vreți să îl consumați imediat. Dacă l-ați cumpărat mai necopt, păstrați-l la soare câteva zile, sau lângă alte fructe coapte, cum ar fi bananele.

Unde să îl depozitezi: în bucătărie sau cămară, alături de alte fructe și legume. Verifică-l în fiecare zi să te asiguri că nu s-a copt prea tare!

Bananele

Atunci când le pui în frigider, bananele se deshidratează și își pierd din gust. Dacă le cumperi puțin verzi, le poți păstra la temperatura camerei până la o săptămână fără probleme. Astfel controlezi și procesul de coacere și le vei consuma în stadiul de coacere în care îți plac cel mai mult.

Unde să le depozitezi: în bucătărie sau cămară, alături de alte fructe.