Ca sa stii exact ca obtii rezultate, aici sunt opt alimente care iti fac parul sa creasca mai repede.

Somonul
Acest peste este plin de "sustinatori" puternici pentr par, cum ar fi vitamina D si proteine, si contine, de asemenea, acizi grasi omega-3, care promoveaza cresterea parului prin mentinerea unui scalp sanatos.

Ardeii galbeni
Ardeiul gras galben are aproape de cinci ori si jumatate mai multa vitamina C decat portocalele (341 miligrame, fata de 63). Aceasta este o veste foarte buna pentru ca vitamina C este un antioxidant care intareste firul de par si foliculii. Mai mult, previne si ruperea firelor.

Stridiile
Deficitul de zinc provoaca pierderea parului, iar stridiie sunt incarcate cu zinc, doar 85g contin 493% din valoarea zilnica recomandata.

Ouale
Ouale sunt o sursa excelenta de omega-3, si contin biotina (pe care multi oameni o iau sub forma de supliment). Nu albusul de ou, iti face parul lung si frumos, ci galbenusul. Prea multe albusuri de ou iti pot bloca de fapt absorbtia biotinei in organism, provocand o epuizare a acestui micronutrient.

Seminte de floarea soarelui
Doar cateva seminte mici iti pot furniza din abundenta vitamina E, ceea ce va spori fluxul de sange la nivelul scalpului si duca la cresterea parului mai repede.

Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt incarcati cu beta-caroten, precursorul vitaminei A, care nu numai ca promoveaza un scalp sanatos, dar in mod eficient duce si la cresterea parului.

Avocado
Datorita concentratiei ridicate de acizi grasi esentiali care ajuta la mentinerea unei pieli netede si catifelata, fructele de avocado sunt un secret al frumusetii. Atunci cand este aplicat local pe par si scalp, are capacitatea de a stimula productia de colagen si elastina. Se amesteca un pic de avocado cu smantana, care contine acid lactic pentru a ajuta la exfolierea pielii moarte si curata depunerile de pe scalp, si se aplica pe par si scalp timp de aproximativ zece, apoi se spala.

Migdalele
Aceste nuci vor face parul sa creasca mai repede si mai gros, datorita continutului ridicat de biotina. O cana contine aproape o treime din necesarul zilnic. Ar trebui sa se vada rezultatele intr-o luna sau doua dupa ce le adaugi la dieta ta.