Dar cand vine vorba de pierdere in greutate de lunga durata, cercetarile arata ca e mai bine sa faci schimbari mici, consecvente, decat sa urmaresti o revizuire majora a dietei sau a stilului de viata.

Cheia este ca schimbarile sunt practice si durabile, astfel incat sa le poti adopta permanent in viata de zi cu zi.

Intr-un studiu, oamenii care au facut mici ajustari ale obiceiurilor alimentare si au reusit sa fie consecventi in noile obiceiuri - si au avut mai mult succes in pierderea in greutate comparativ cu cei care nu au facut aceste schimbari.

Pentru a ajuta la pierderea de kilograme, fara a face schimbari uriase, urmeaza aceste 7 obiceiuri usoare.

Mananca micul dejun in fiecare zi

Cercetarile arata ca dietele au mai mult succes in ceea ce priveste scaderea in greutate si mentinerea acesteia - cand mananci micul dejun.

Daca nu consumi deja micul dejun, atunci ar fi cazul sa incepi.

Daca deja servesti aceasta masa, incearca sa mananci acelasi mic dejun cat mai multe zile in fiecare saptamana.

Repetarea mesei te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, potrivit cercetarilor.

Bea multa apa

Probabil ca stii deja, dar acesta apa merge mana in mana cu dieta, asa ca hidrateaza-te. Bea 2 cesti de apa inainte de a manca o masa pentru a te ajuta sa slabesti. Apa te ajuta sa te simti satul mai repede, astfel incat vei manca mai putin.

Micsoreaza mesele

Studiile arata ca mancam mai putin atunci cand folosim vesela mai mica.

Teoria este ca ochii se pacalesc crezand ca mancam mai mult pentru ca farfuria este plina, facand portiile de mancare sa para mai mari. Rezultatul: suntem multumiti cu mai putina mancare.

Aranjeaza produsele alimentare in mod inteligent

Legumele si fructele ofera o multime de substante nutritive si putine calorii. In plus, sunt pline de fibre, care te ajute se te saturi.

Nu impinge merele in spatele sertarului sau nu ingropa morcovii sub alte alimente.

In schimb, adu fructele si legumele in fata. Incearca sa pastrezi fructe precum bananele si portocalele pe tejghea intr-un castron de fructe, unde vor fi la vedere.

Va fi, de asemenea, mult mai probabil sa alegi fructele si legumele prietenoase cu dieta pentru o gustare usoara.

Foloseste o furculita mai mare

Cercetarile arata ca folosind o furculita mai mare si, prin urmare, imbucaturi mai mari, vei manca mai putin. Vei creste beneficiul tinand furculita cu mana nondominanta pentru a te incetini. Mancatul mai lent te ajuta sa consumi mai putine calorii fara sa-ti dai seama.

Alege iaurtul pentru o gustare

Iaurtul a fost identificat de curand ca fiind un aliment care ajuta la pierderea in greutate de catre Universitatea Harvard. Este bogat in proteine, care, gram pentru gram, te ajuta sa te saturi mai repede decat carbohidratii.

Opteaza pentru iaurt simplu, cu continut scazut de grasimi sau fara grasimi pentru o gustare sanatoasa, fara zahar adaugat sau grasimi saturate. Un alt bonus de dieta? Probioticele din iaurt te pot ajuta sa arzi grasime.

Bucura-te de o recompensa mica

Nu renunta la toate alimentele preferate. Acest lucru poate duce la esec. O dieta drastic limitata nu este durabila, iar senzatia de lipsa te poate provoca in cele din urma sa mananci prea mult.

Savurarea unui mic rasfat zilnic nu va sabota eforturile de scadere in greutate, potrivit cercetarilor.

Pastreaza recompense mici de 150 de calorii sau mai putin. Incearca sa savurezi doua pastrate de ciocolata neagra, o jumatate de ceasca de inghetata sau un pahar de vin.