7 motive pentru care ar trebui să mănânci ciocolată zilnic

facebook email
Adaugă rețeta »

stil de viata

7 motive pentru care ar trebui să mănânci ciocolată zilnic

Ciocolata poate fi cel mai mare dușman al siluetei, dar poate fi cel mai bun prieten al sănătății. Depinde ce fel de ciocolată alegi să mănânci.

Toți avem o slăbiciune pentru ciocolată. Este acea plăcere vinovată de la care nu ne putem abține și pe care nu o putem refuza niciodată. Știm, îngrașă. Știm, are o mulțime de calorii. Daaar există o veste bună: ciocolata neagră este alternativa sănătoasă, pe care o poți mânca de câte ori vrei, fără să te simți vinovat.

Ciocolata neagră nu numai că nu îngrașă, dar este și o sursă importantă de nutrienți și antioxidanți naturali. E vorba despre ciocolata cu peste 70% cacao, care are o mulțime de beneficii asupra sănătății, inclusiv faptul că reduce riscul apariției de boli cardiovasculare.

1. Are o mulțime de substanțe nutritive.

Ciocolata neagră de calitate conține: fibre, fier, grăsimi sănătoase, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Toate acestea vin din boabele arborelui de cacao.

2. Sursă importantă de antioxidanți

Cacaoa este unul dintre ingredientele cu cea mai mare putere antioxidantă, care luptă împotriva radicalilor liberi. Ciocolata neagră conține o cantitate mare de polifenoli, comparabilă cu cea din afine și din fructele de Acai.

3. Reglează tensiunea arterială

Ingredientele bioactive din cacao pot îmbunătăți presiunea sângelui și circulația în artere și, pe termen lung, scad tensiunea arterială și riscul de boli cardio-vasculare.

4. Reglează colesterolul

Pudra de cacao reglează nivelul de LDL (așa-zis colesterolul rău) și îmbunătățește valoarea HDL (colesterolul bun).

5. Scade riscul de boli cardio-vasculare

Studiile arată că un consum moderat de ciocolată neagră de 5 ori pe săptămână a scăzut riscul de boli cardio-vasculare cu 57%.

6. Protejează pielea de razele UV

Ingredientele active din ciocolata neagră sunt benefice și pentru piele. O protejează împotriva radiațiilor UV și mențin hidratarea în epidermă. Așa că dacă plănuiți o vacanță la mare, mâncați ciocolată neagră timp de câteva săptămâni înainte.

7. Te face mai inteligent

Ciocolata neagră îmbunătățește funcția creierului. Consumul constant de ciocolată neagră ajută circulația, inclusiv irigarea creierului. Pe termen lung, are efecte benefice asupra memoriei.

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

9 bunătăți pe care să le încerci în Săptămâna Americană de la Lidl

În perioada 22 - 28 ianuarie, la Lidl găsești produse de inspirație americană. Am testat câteva și îți spunem care merită atenția ta.

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în...

7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

Ciocolata, desertul nostru cel de toate zilele, ascunde niște secrete surprinzătoare. Știai că este mai bună decât sexul?

7 lucruri pe care să le faci dimineața dacă vrei să slăbești

Iată 7 obiceiuri aparent banale, dar cu rezultate mari. Dacă vrei să slăbești, așa trebuie să îți începi ziua!

Job-ul ideal: degustător de chicken nuggets. Ce trebuie să faci pentru a fi angajat

Un lanț de supermarket-uri caută degustători profesioniști de chicken nuggets.

A apărut un nou concept de restaurant: muncești ca să-ți plătești consumația

În Tokyo s-a deschis un restaurant în care poți achita consumația cu 50 de minute de muncă în incinta localului.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!