7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

facebook email

stil de viata

7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

Ciocolata, desertul nostru cel de toate zilele, ascunde niște secrete surprinzătoare. Știai că este mai bună decât sexul?

Ciocolata, cel mai iubit și mai dulce desert, are o istorie de câteva sute de ani. Există câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre desertul tău preferat, așa că ne-am gândit să ți le spunem. De exemplu, știai că ciocolata produce o plăcere incredibilă, comparabilă cu plăcerea sexuală?

Ia-ți o ciocolată să o savurezi în timp ce citești. Și stai liniștit, nu îngrașă atât de tare pe cât crezi!

1. Ciocolata este mai bună decât sexul

Un studiu realizat în 2007 a analizat activitatea cerebrală și cardiacă a mai multor cupluri, în timp ce se sărutau și în timp ce mâncau ciocolată. Surprinzător sau nu, consumul de ciocolată a provocat o stare de satisfacție de durată și intensitate mai mare decât sărutul.

2. Ciocolata, băutură afrodisiacă

Cei care au cultivat pentru prima dată arbori de cacao, au făcut o băutură din boabele de cacao coapte. A devenit o băutură ceremonială și apoi a fost folosită ca afrodisiac pentru câteva sute de ani.

3. Europenilor nu le-a plăcut ciocolata

În secolul al 17-lea, când ciocolata a fost adusă în Europa, a fost considerată prea amară pentru gusturile oamenilor. A început să fie servită în cafenele, ca alternativă la cafea și ceai, dar fără prea mare succes. Mult mai târziu oamenii au început să se obișnuiască cu gustul și chiar să le placă.

4. Olandezii au creat ciocolata pe care o știm astăzi

În 1828, o companie olandeză a inventat o presă care să macine foarte fin boabele de cacao. Acela a fost primul pas spre bomboanele și tabletele fine de ciocolată pe care le știm astăzi.

Totuși, ciocolata cu lapte este invenția elvețienilor, iar prima tabletă de ciocolată a fost creată în Marea Britanie.

5. Ciocolata albă nu e ciocolată

Și dintr-un motiv foarte simplu: nu conține cacao sau sirop de cacao. Conține în schimb ingrediente derivate din cacao, cum ar fi unt de cacao.

6. Cacaoa, folosită ca monedă

Civilizațiile aztece prețuiau boabele de cacao atât de mult încât le-au transformat în monedă de schimb. Și încă una foarte valoroasă la vremea respectivă.

7. Ciocolata ajută la slăbit

Studiile arată că dacă mănânci ciocolată cu 20 de minute înainte de masă și la cinci minute după, pofta de mâncare scade cu 50%. Este vorba despre ciocolata neagră, cu 70% cacao, care are și efectul că inhibă pofta de dulce.

Vezi si:

Trebuie sa vezi si...

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu cireșe - slăbești 3 kilograme în 3 zile

Dieta cu cireșe vă ajută să pierdeți câteva kilograme rapid și să vă detoxifiați organismul.

Dieta cu limonadă - slăbești 9 kilograme în 10 zile

Dieta cu limonadă este un regim de slăbit și de detoxifiere foarte eficient și cu rezultate vizibile.

Dieta cu ouă fierte - slăbești până la 10 kg în două săptămâni

Dieta cu ouă fierte este un regim de slăbit cu rezultate rapide, care durează două săptămâni și care presupune consumarea a două ouă...

Dieta Ketogenică - regimul care vindecă o serie de boli și vă ajută să slăbiți

Dieta Ketogenică, unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit, a fost folosită mult timp ca tratament pentru epilepsie, după care i s-au...

6 sfaturi ca să nu vă îngrășați de Paște

Mulți dintre noi revin cu câteva kilograme în plus după sărbători. Dacă sunteți atenți la alimentație și respectați câteva reguli...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta