Vrei sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie si chiar sa adaugi ani la viata ta? Fa sport. Beneficiile pentru sanatate ale exercitiilor fizice regulate sunt greu de ignorat. Orice persoana poate profita, indiferent de varsta, sex sau rezistenta fizica.

Te ajuta sa-ti controlezi greutatea

Exercitiile fizice pot ajuta la prevenirea cresterii in greutate sau ajuta la mentinerea pierderii in greutate.

Atunci cand te implici in activitati fizice, arzi calorii. Cu cat este mai intensa activitatea, cu atat mai multe calorii arzi. Mersul regulat la sala de sport este important si nu-ti face griji daca nu petreci foarte mult timp in fiecare zi pentru a face sport.

Pentru a profita de avantajele miscarii fizice, este nevoie sa fii activ pe tot parcursul zilei - urca pe scari in loc de lift sau fa treburile casnice intr-un ritm alert. Consecventa este cheia.

Te ajuta sa combati bolile

Esti ingrijorat pentru bolile de inima? Speri sa previi scaderea tensiunii arteriale? Indiferent ce greutate ai, activitatea fizica creste lipoproteinele cu densitate mare sau colesterolul "bun" si scade trigliceridele nesanatoase.

Acest lucru imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce scade riscul de boli cardiovasculare.

Exercitiile fizice regulate ajuta la prevenirea sau gestionarea unei game largi de probleme de sanatate, inclusiv accident vascular cerebral, sindrom metabolic, diabet de tip 2, depresie, o serie de tipuri de cancer, artrita.

Iti imbunatateste starea de spirit

Ai nevoie sa te deconctezi dupa o zi stresanta? O sesiune de sala de sport sau o plimbare vioaie de 30 de minute te pot ajuta.

Activitatea fizica stimuleaza diverse substante chimice din creier care te pot face sa te simti mai fericit si mai relaxat.

De asemenea, te vei simti mai bine in legatura cu aspectul tau cand faci exercitii fizice in mod regulat, ceea ce poate spori increderea si poate imbunatati stima de sine.

Stimuleaza energia

Activitatea fizica regulata poate imbunatati puterea musculara si poate creste rezistenta.

Exercitiile fizice furnizeaza oxigen si substante nutritive tesuturilor si ajuta la eficientizarea capacitatii de lucru a sistemului cardio-vascular. Iar cand inima ta si sanatatea pulmonara se vor imbunatati, vei avea mai multa energie in treburile de zi cu zi.

Te ajuta sa dormi mai bine

Activitatea fizica regulata te poate ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn mai profund. Dar nu face sport prea aproape de ora de culcare, sau s-ar putea sa ai prea multa energie pentru a te baga in pat.

Imbunatateste viata sexuala

Te simti prea obosit sau nu prea esti in forma sa te bucuri de intimitate fizica?

Activitatea fizica regulata poate imbunatati nivelul de energie si aspectul fizic, ceea ce poate stimula viata sexuala. Dar, exista chiar si mai mult decat atat. Activitatea fizica regulata poate creste excitarea in cazul femeilor.

Si barbatii care fac sport in mod regulat sunt mai putin susceptibili de a avea probleme cu disfunctia erectila decat barbatii care nu fac sport.

Exercitiile pot fi distractive si sociale

Exercitiile fizice pot fi placute. Acestea iti ofera sansa de a te relaxa, de a te bucura de aer liber sau pur si simplu de a te angajeza in activitati care te fac fericit.

Activitatea fizica te poate ajuta, de asemenea, sa te conectezi cu familia sau prietenii intr-un cadru social distractiv. Asa ca, ia lectii de dans, urca pe traseele montane sau alatura-te unei echipe de fotbal.

Gaseste o activitate care iti place, si doar fa-o.