De fapt, se pare ca jumatate dintre americani beau astfel de bauturi in fiecare zi si printre acesti oameni, aportul zilnic mediu a fost de 2,6 sticle.

Poate fi dificil sa renunti la obiceiul de a bea bauturi carbogazoase in fiecare zi, dar poate fi mai usor atunci cand exista alternative pentru le inlocui. Iata o lista cu unele alternative mai sanatoase.

Ice tea

Ceaiul poate fi o alternativa minunata atunci cand esti iti este pofta de suc datorita faptului ca este destul de dulce pentru a satisface pofta de zahar, dar nu contine atata zahar ca sucurile.

De asemenea, are cofeina pentru a-ti da un impuls suplimentar in timpul zilei. Desigur, este mai bine sa te bucuri de ceaiul fara zahar, daca vrei cu adevarat sa scazi consumul de zahar.

Te poti bucura de orice fel de ceai pe care il preferi, cum ar fi verde, pe bază de plante sau negru.

Daca iti prepari tu ceaiul cu gheata este o modalitate excelenta de a controla cantitatea de zahar din băutura - foloseste mierea in loc de zahar pentru a fi mai sanatos.

Apa minerala cu fructe

Daca simti nevoia de ceva acidulat, apa minerala poate fi o alternativa. Apa minerala este doar apă carbogazoasa, deci nu contine zahar sau calorii.

Poti sa adaugi niste fructe, cum ar fi capsuni, zmeura, lamaie sau portocala, pentru a da putina aroma fara a adauga zahar.

Ice coffee

Daca preferi cafeaua in locul ceaiului, cafeaua cu gheata poate fi o bautura grozava.

Atata timp cat te asiguri ca nu adaugi tone de zahar, cafeaua cu gheata poate fi o bautura racoritoare intr-o zi fierbinte. Cafeaua este un stimulent care te poate ajuta sa te concentrezi.

Apa minerala cu sirop de fructe

Aroma de fructe este mai proeminenta in bautura in cazul utilizarii siropului. Apa minerala cu sirop de fructe creeaza o bautura care are un gust foarte asemanator cu sucul carbogazos.

Asigura-te ca folosesti un suc fara adaos de zahar pentru ca, altfel, va fi o bautura foarte apropiata de cele din comert.

Apa

Poate parea un raspuns evident, dar sincer, nimic nu este mai sanatos decat un pahar simplu de apa. Nu are dulceata sucurilor si nu este nici acidulata, dar este mai racoritoare si, in general, este usor accesibila.

Smoothie

Vorbim despre cele facute in casa pentru ca cele cumparate din magazin sunt pline de zahar adaugat. Dulceata te poate ajuta atunci cand iti este pofta de sucuri si vei fi sigur ca consumi doza recomandata de fructe si legume zilnice.

Apa de cocos

Apa de nuca de cocos poate fi o alternativa excelenta deoarece este foarte racoritoare si dulce.

Cu toate acestea, asigura-te ca cumperi apa de cocos care nu are nici un plus de zahar in ea (direct din nuca de cocos ar fi cel mai bine).

Daca este prea mult zahar adaugat, nu te vei mai bucura de beneficiile sale, cum ar fi electrolitii care pot ajuta la rehidratarea si restabilirea echilibrului corpului intr-o zi fierbinte de vara.

Poate fi greu sa te opresti din consumul de sucuri odata ce ai obisnuit sa bei in fiecare zi, dar cu aceasta lista de bauturi devine putin mai usor.