7 alimente pe care nutriționiștii nu le-ar mai mânca NICIODATĂ

facebook email
Adaugă rețeta »

nutritionist

7 alimente pe care nutriționiștii nu le-ar mai mânca NICIODATĂ

Există unele alimente atât de periculoase pentru sănătate, încât medicii nutriționiști spun că nu le-ar mai consuma niciodată.

Medicii nutriționiști merg, în general, pe principiul ”orice, dar cu moderație”. Nu recomandă să renunți complet la un aliment dacă îți place, ci doar să-l consumi cu simț de răspundere.

Există, însă, câteva alimente pe care ei nu le-ar mai cumpăra niciodată. Cei de la Marie Claire au luat la întrebări mai mulți nutriționiști și au aflat care sunt mâncărurile și băuturile pe care ei nu le mai consumă deloc și de ce. Răspunsurile lor te vor pune puțin pe gânduri...

1. Bomboane asortate/ jeleuri

”Când dau sfaturi legate de nutriție, fac un mic experiment și cantitatea de zahăr din orice pachet de dulciuri este uriașă. Zahărul nu are valoare nutritivă, deci nu văd de ce aș mânca ceva ce nu e benefic pentru sănătatea mea. Consumul de zahăr la nivel național este foarte mare, pentru că se găsește în orice. Ar trebui să consumăm mai puțin zahăr.” (Vanessa Quarmby, nutriționist)

2. Mâncare de dietă

”Nu aș mânca niciodată alimente care se recomandă ca fiind de dietă. Alimentele de dietă, prin definiție, sunt procesate. Este redusă grăsimea, dar sunt adăugați îndulcitori artificiali. Conceptul de low fat este depășit pentru că îndulcitorii din aceste alimente creează dependență pe termen lung.” (Amanda Hamilton, nutriționist)

3. Băuturi carbogazoase

”Încerc să-mi mențin alimentația cât se poate de naturală, iar când vine vorba despre băuturi energizante sau sucuri carbogazoase, zic pas. Dacă le bei pentru că vrei să ai mai multă energie, nu mai bine optezi pentru un espresso sau un ceai negru? E mult mai bine decât o combinație dintr-o cantitate uriașă de zahăr, ingrediente artificiale și cofeină.” (Katharina Kaiser, nutriționist)

4. Salam

”Stau departe de salam și mezeluri procesate, în general. Conțin o cantitate mare de aditivi, coloranți artificiali, o cantitate mică de carne, și aceea de proastă calitate și grăsimi trans. Aceste alimente sunt periculoase pentru sănătate, deoarece cresc nivelul colesterolului și nu ne oferă decât calorii goale.” (Manal Chouchane, nutriționist)

5. Margarină

”Evit tot ce înseamnă margarină sau conține uleiuri vegetale, la fel și uleiurile pentru prăjit. Nu aduc nimic bun pentru sănătate. În schimb, pentru gătit, folosesc ulei de cocos, uneori unt sau ulei de măsline, dacă gătesc la temperaturi joase.” (Cassandra Barns, nutriționist)

6. Orice cu grăsimi hidrogenate

”Evit orice conține grăsimi hidrogenate. Acestea sunt obținute prin trecerea hidrogenului printr-un ulei, la temperaturi ridicate și sub presiune, pentru a transforma, printr-un procedeu chimic, uleiul lichid în formă solidă. Pentru organism, să mănânci așa ceva este la fel de periculos ca și cum ai mânca plastic.” (Dr. Marilyn Glenville, nutriționist)

7. Mâncare chinezească de tip fast food

”Pline de grăsime, cu o cantitate mare de zahăr și de sare, alimentele de la restaurantele chinezești tip fast food reprezintă alegeri complet nesănătoase. Unde mai pui că multe dintre alimente sunt prăjite în ulei. Această combinație este greu de digerat pentru organism, duce la balonare și disconfort digestiv.” (Faye Townsend, nutriționist)

Tu ce ai elimina(t) complet din alimentație?

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Dieta Dukan, slăbești 5 kg pe săptămână și nu te mai îngrași la loc

Dieta Dukan este unul dintre cele mai apreciate regimuri de slăbit, pentru că te ajută să pierzi eficient în greutate și să nu mai pui la...

Unde mănânci cea mai bună pizza DIN LUME!

Cât de mult îți place pizza? Suficient de mult încât să faci o călătorie culinară pentru a mânca cea mai renumită pizza din lume?

Dieta disociată - slăbești 10 kg în două săptămâni, mâncând cât vrei

Dieta disociată te poate ajuta să slăbești până la 10 kilograme în 14 zile, fără să te înfometezi.

Știai că pizza și ciocolata te pot ajuta să slăbești? Iată cum!

Mâncărurile tale preferate, chiar și cele mai calorice, sunt inofensive chiar și atunci când ții dietă, cu condiția să nu exagerezi.

6 alimente pe care să le mănânci în post

A început Postul Crăciunului, așa că avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.

12 canale de YouTube de pe care chiar înveți să gătești

Rețetele online ne salvează atunci când nu știm ce să gătim, dar mai ales când nu știm CUM să gătim. Tu de unde ai învățat să...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!