7 alimente pe care nutriționiștii nu le-ar mai mânca NICIODATĂ

facebook email
Adaugă rețeta »

nutritionist

7 alimente pe care nutriționiștii nu le-ar mai mânca NICIODATĂ

Există unele alimente atât de periculoase pentru sănătate, încât medicii nutriționiști spun că nu le-ar mai consuma niciodată.

Medicii nutriționiști merg, în general, pe principiul ”orice, dar cu moderație”. Nu recomandă să renunți complet la un aliment dacă îți place, ci doar să-l consumi cu simț de răspundere.

Există, însă, câteva alimente pe care ei nu le-ar mai cumpăra niciodată. Cei de la Marie Claire au luat la întrebări mai mulți nutriționiști și au aflat care sunt mâncărurile și băuturile pe care ei nu le mai consumă deloc și de ce. Răspunsurile lor te vor pune puțin pe gânduri...

1. Bomboane asortate/ jeleuri

”Când dau sfaturi legate de nutriție, fac un mic experiment și cantitatea de zahăr din orice pachet de dulciuri este uriașă. Zahărul nu are valoare nutritivă, deci nu văd de ce aș mânca ceva ce nu e benefic pentru sănătatea mea. Consumul de zahăr la nivel național este foarte mare, pentru că se găsește în orice. Ar trebui să consumăm mai puțin zahăr.” (Vanessa Quarmby, nutriționist)

2. Mâncare de dietă

”Nu aș mânca niciodată alimente care se recomandă ca fiind de dietă. Alimentele de dietă, prin definiție, sunt procesate. Este redusă grăsimea, dar sunt adăugați îndulcitori artificiali. Conceptul de low fat este depășit pentru că îndulcitorii din aceste alimente creează dependență pe termen lung.” (Amanda Hamilton, nutriționist)

3. Băuturi carbogazoase

”Încerc să-mi mențin alimentația cât se poate de naturală, iar când vine vorba despre băuturi energizante sau sucuri carbogazoase, zic pas. Dacă le bei pentru că vrei să ai mai multă energie, nu mai bine optezi pentru un espresso sau un ceai negru? E mult mai bine decât o combinație dintr-o cantitate uriașă de zahăr, ingrediente artificiale și cofeină.” (Katharina Kaiser, nutriționist)

4. Salam

”Stau departe de salam și mezeluri procesate, în general. Conțin o cantitate mare de aditivi, coloranți artificiali, o cantitate mică de carne, și aceea de proastă calitate și grăsimi trans. Aceste alimente sunt periculoase pentru sănătate, deoarece cresc nivelul colesterolului și nu ne oferă decât calorii goale.” (Manal Chouchane, nutriționist)

5. Margarină

”Evit tot ce înseamnă margarină sau conține uleiuri vegetale, la fel și uleiurile pentru prăjit. Nu aduc nimic bun pentru sănătate. În schimb, pentru gătit, folosesc ulei de cocos, uneori unt sau ulei de măsline, dacă gătesc la temperaturi joase.” (Cassandra Barns, nutriționist)

6. Orice cu grăsimi hidrogenate

”Evit orice conține grăsimi hidrogenate. Acestea sunt obținute prin trecerea hidrogenului printr-un ulei, la temperaturi ridicate și sub presiune, pentru a transforma, printr-un procedeu chimic, uleiul lichid în formă solidă. Pentru organism, să mănânci așa ceva este la fel de periculos ca și cum ai mânca plastic.” (Dr. Marilyn Glenville, nutriționist)

7. Mâncare chinezească de tip fast food

”Pline de grăsime, cu o cantitate mare de zahăr și de sare, alimentele de la restaurantele chinezești tip fast food reprezintă alegeri complet nesănătoase. Unde mai pui că multe dintre alimente sunt prăjite în ulei. Această combinație este greu de digerat pentru organism, duce la balonare și disconfort digestiv.” (Faye Townsend, nutriționist)

Tu ce ai elimina(t) complet din alimentație?

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

9 bunătăți pe care să le încerci în Săptămâna Americană de la Lidl

În perioada 22 - 28 ianuarie, la Lidl găsești produse de inspirație americană. Am testat câteva și îți spunem care merită atenția ta.

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în...

7 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre CIOCOLATĂ. Știai că te ajută să slăbești?

Ciocolata, desertul nostru cel de toate zilele, ascunde niște secrete surprinzătoare. Știai că este mai bună decât sexul?

7 lucruri pe care să le faci dimineața dacă vrei să slăbești

Iată 7 obiceiuri aparent banale, dar cu rezultate mari. Dacă vrei să slăbești, așa trebuie să îți începi ziua!

Job-ul ideal: degustător de chicken nuggets. Ce trebuie să faci pentru a fi angajat

Un lanț de supermarket-uri caută degustători profesioniști de chicken nuggets.

A apărut un nou concept de restaurant: muncești ca să-ți plătești consumația

În Tokyo s-a deschis un restaurant în care poți achita consumația cu 50 de minute de muncă în incinta localului.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!