Emotiile pot fi constructive sau negative si sunt resimtite diferit de fiecare dintre noi. Atunci cand ne lasam coplesiti de emotiile negative, iar aceasta stare persista timp indelungat, sanatatea noastra este periclitata. Iata cele 6 tipuri de emotii negative care te imbolnavesc si ce organe afecteaza.

Tristetea, frica, mania, dezgustul, dar si bucuria sau surpriza sunt tot atatea emotii care au un impact direct asupra noastra.

Problema se pune atunci cand emotiile negative persista o perioada indelungata de timp, lucru ce poate determina aparitia unor probleme de sanatate precum hipertensiune sau indigestie. Iata cum te afecteaza.

Mania

Mania slabeste ficatul in mod semnificativ, iar bolile hepatice pot fi letale.

Traumele

Traumele interioare, dezamagirile afecteaza rinichii si inima. Bolile cardiovasculare care se dezvolta in acest fel sunt, de asemenea, fatale.

Frica

Frica, asemenea traumei interioare, slabeste rinichii.

Anxietatea

Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generand dureri severe, dar afecteaza, totodata, si splina.

Tristetea

Tristetea, durerea sufleteasca afecteaza plamanii, ducand la dificultati de respiratie. Atunci cand suntem tristi, organismul oboseste mult mai usor. Tot tristetea se face vinovata si de instalarea depresiei.

Stresul

Stresul slabeste creierul si inima. Evitarea stresului este o misiune imposibila, totusi, chiar nu este cazul sa ne stresam pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afecteaza, la modul general, buna functionare a organismului.