Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Postul este o adevărată provocare pentru cei care-l țin, atât din punct de vedere alimentar, cât mai ales spiritual. Postul Crăciunului este cu atât mai greu, cu cât iarna paleta de opțiuni alimentare scade semnificativ. Trebuie să menții în continuare o dietă echilibrată, renunțând la carne, lactate și ouă.

Și totuși, se poate. Chiar dacă în post e destul de ușor să faci greșeli alimentare și să te îngrași, există câteva reguli de care dacă ții cont, nu vei căpăta kilograme în plus, dimpotrivă. Dacă nu mănânci tot postul cartofi prăjiți, pate vegetal și zacuscă, sunt șanse mari chiar să slăbești până la Crăciun.

Iată 6 alimente care înlocuiesc nutrienții din carne, lactate și ouă și te ajută să treci mai ușor peste perioada postului:


1.

Quinoa

Conține proteine de calitate, se gătește repede și poate fi consumată într-o mulțime de combinații. Quinoa are și o cantitate mare de calciu, prezent în mod obișnuit în produsele lactate.


2.

Ciuperci

Cu un conținut redus de calorii, dar o cantitate mare de proteine vegetale, ciupercile se găsesc într-o mulțime de sortimente și pot fi gătite în multe feluri, așa încât să le includeți în alimentație fără să vă plictisiți.


3.

Fasole

Sursă importantă de energie, datorită carbohidraților, dar și de vitamina B și fier, fasolea este o ideea excelentă în post. Albă, roșie, neagră sau pestriță, fasolea poate fi folosită de la ciorbă până la salate și rețete tradiționale.


4.

Năut

”Frate” cu fasolea, năutul este și el o sursă importantă de proteine, dar are mai puține calorii, deci este alintul siluetei. Îl puteți încorpora în salate sau sub formă de hummus.


5.

Avocado

Foarte bogat în vitamine și minerale, dar și cu o cantitate mare de grăsimi bune, avocado este și o sursă importantă de Omega 3. De la popularul guacamole, avocado poate fi adaptat și folosit și în alte rețete sărate sau dulci.


6.

Semințe

Bogate în proteine și fibre, semințele ajută digestia și pot fi consumate ca gustare, la micul dejun sau încorporate în diferite rețete.