Cea mai mare provocare pentru raw-vegani este să iasă la restaurant. În cazul în care nu este vorba despre un restaurant dedicat acestui stil de viață, opțiunile din meniu sunt limitate. Sigur că o salată, un smoothie sau un fresh poți comanda oriunde, dar dacă vrei ceva mai elaborat, lucrurile se complică puțin.

Am ales cinci locuri din București unde poți mânca bine dacă ești raw-vegan și nu numai. Sigur că lista este mai lungă și rămâne deschisă. Așadar, dacă mai știi și alte locuri în afară de acestea, feel free to share!

Rawdia

Unul dintre cele mai bine cotate restaurante raw-vegane, Rawdia are în meniu orice: de la sucuri de fructe și legume, până la feluri principale și deserturi. Au în fiecare zi câte un meniu diferit, la prețul de 27 de lei. Poți opta și pentru meniuri săptămânale sau pentru abonamente pe minimum cinci zile, cu livrare acasă sau la birou. Găsești mai multe detalii pe site-ul lor.

Locații: București - str. Puţul lui Zamfir 50-52
Brașov - str. Apollonia Hirscher 7
Sibiu - Calea Cisnadiei nr. 8

RawCoco

RawCoco este prima cofetărie raw vegană din România. Deserturile lor sunt foarte gustoase și sănătoase, nu conțin zahăr, gluten și lactoză. Între timp s-a extins și a ajuns să aibă în meniu și mâncăruri sau sucuri detox. Au în fiecare zi o variantă de prânz raw, care conține supă, fel principal, pâinici și desert. Mai au și un program de detoxifiere pe bază de sucuri, Detox Happy Body.

Locație: Strada Constantin Aricescu 50A, București

Ostraw Vegan

De trei ani, Ostraw Vegan produce exclusiv dulciuri raw-vegane. Deserturile arată și gustă demențial, fie că ești raw-vegan convins sau vrei doar să încerci ceva nou. Te asigurăm că, odată ce le-ai gustat, te vei întoarce garantat. A început ca o afacere de familie și a continuat tot așa, iar acum este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cofetării raw din București.

Locație: Bulevardul Ferdinand I, București

Rawyal Brunch & Cakes

Chiar dacă la prima vedere ai crede că este vorba doar despre o cofetărie, Rawyal are în meniu și mâncare, numai bună pentru un prânz sănătos. Și apropo de prânz, au un meniu diversificat pe cinci zile, pe care îl poți comanda acasă sau la birou. Prețurile sunt între 33 și 39 de lei, iar meniul conține fel principal, fel secundar și desert.

Locații: str. Ardeleni NR.24, sector 2
Mall Vitan
Afi Palace Cotroceni

Casa Satya

Aici găsești un meniu lacto-ovo-vegetarian și raw-vegan. Au și tot felul de evenimente, cursuri și workshop-uri dedicate nutriției la care poți să participi. Casa Satya are și livrare la domiciliu, dacă vrei să te bucuri de preparatele lor acasă sau la birou. Au și servicii de catering pentru evenimente și firme.

Locație: B-dul Banu Manta, NR. 25