Oua

Nu e nimic ca niste oua prajite si crocante dupa o noapte in oras, dar o sa te si simti mult mai bine dupa ce mananci un ou sau doua. Ouale contin cisteina, care functioneaza pentru a descompune acetaldehida, unul dintre principalii responsabili ai mahmurelii.

Apa de cocos

Efectele pozitive ale apei de nuca de cocos asupra mahmurelii sunt cunoscute de mai mult timp. Mai multe studii au aratat ca apa de nuca de cocos contine aceiasi cinci electroliti gasiti in sangele uman, asta in timp ce cele mai multe bauturi sportive, cum ar fi Gatorade contin doar doi. Mahmureala se datoreaza in principal faptului ca alcoolul deshidrateaza organismul. Nu numai ca nuca de cocos hidratateaza, dar are un gust mult mai bun decat apa.

Wasabi

Nu este tocmai primul lucru la care te gandesti dupa o noapte grea, dar nu-ti face griji, nu trebuie sa-l mananci pentru a atenua durerile de cap si greata. Mai degraba, este recomandat sa faci infuzie. Nu numai ca aburul te va ajuta sa transpiri si sa elimini toxinele, dar wasabi face minuni pentru sistemul circulator precum si oxigeneaza celulele.

Sparanghel

Din nou, este probabil, ultimul lucru la care te gandesti dupa prea multa tequila, dar stiinta sustine aceasta idee.

Un studiu publicat in 2009 in Journal of Food Science atesta ca aminoacizii si mineralele din frunzele verzi ajuta de fapt la protejarea si repararea celulelor hepatice impotriva toxinelor, cum ar fi alcoolul. Studiul recomanda versiunea mai puternica a legumei prin luarea unui extract, dar suntem siguri ca nici leguma in sine nu ar strica.

Mierea

Odata ajuns in organism, alcoolul se transforma in acetaldehida, o substanta toxica care iti da ficatul peste cap. Din aceasta cauza te vei simti rau pe parcursul zilei. Mierea contine sodiu si potasiu care contribuie la eliminarea toxinelor din sange.