1. Alege alimente sanatoase

Alege alimente care contin cantitati minime de grasimi nesanatoase. Grasimile nesanatoase includ atat acizi grasi nesaturati cat si grasimi saturate. Aceste grasimi vor ridica colesterolul, lucru adesea corelat cu un risc crescut de boli de inima.

Alimentele care sunt bogate in acizi grasi nesaturati includ produsele alimentare realizate cu "uleiuri hidrogenate partial", cum ar fi margarina, produse coapt , alimente prajite, pizza congelata si alte alimente foarte procesate.

Alimentele care sunt bogate in grasimi saturate includ pizza, branza, carne rosie si produse lactate pline de grasime. Uleiul de cocos este de asemenea bogat in grasimi saturate, dar poate creste colesterolul bun, asa ca e bine sa il folosesti cu moderatie.

Redu consumul de dulciuri, bauturi racoritoare, sucuri de fructe cu zahar si paine alba. Alege fructe intregi, sucuri proaspete si paine de cereale integrale.

2. Fa exercitii fizice

Incepe si termina antrenamentul cu stretching. Intinderea usoara va incalzi muschii inainte de a lucra si se vor relaxa muschii dups efortul fizic.

Du-te la sala de 3 pana la 5 ori pe saptamana. Antreneaza-te timp de o jumatate de ora pana la o ora, combinand programe cardio si forta.
Expertii recomanda cel putin 150 de minute de activitate fizica moderata in fiecare saptamana.

3. Evita obiceiurile nesanatoase

Dupa ce ai pierdut in greutate multumita unui stil de viata sanatos, depune eforturi pentru a mentine greutatea in loc sa oscilezi mereu cu kilogramele.

Evita dietele pe baza de pastile si alte suplimente dietetice exceptand cazul in care esti sub supravegherea unui medic.

4. Dormi suficient

Studiile au aratat ca cei care dorm mai putin tind sa ia in greutate. Adultii ar trebui sa vizeze intre 7-9 ore de somn pe noapte.

5. Acorda atentie igienei

Fa dus in fiecare zi. Acest lucru va reduce pe mirosul, acneea, precum si bolile legate de igiena, cum ar fi scabia. Spala-te pe maini inainte si dupa prepararea alimentelor, dupa folosirea toaletei, inainte si dupa tratarea unei rani minore si dupa ce sufli nasul, tusesti sau stranuti.