Sa mananci mai multe legume nu este imposibil. Trebuie doar sa fii putin mai atent in momentul in care iti planifici mesele. Vestea buna este ca iti trebuie putin timp pentru ca acest lucru sa se transforme in obisnuinta.

Concepe masa de pranz in jurul unei supe de legume

Incearca retete speciale, cum ar fi gazpacho sau minestrone. Ambele sunt pe baza de rosii pentru o doza suplimentara de licopen sanatos.

Fa din salata o garnitura delicioasa

Pe langa incercarea unor noi tipuri de salata, adauga fasii de ardei rosu, felii de dovlecei si ciuperci. Completeaza cu broccoli usor fiert si morcovi taiati pentru un plus de gust.

Cu cat este mai mare gama de culori pe care o alegi, cu atat mai mare este gama de nutrienti si micronutrienti pentru cea mai buna stare de sanatate.

Evita cartofii sau orezul la cina

Evita cartofii sau orezul la cina si alege alte doua legume ca garnitura - mai sarace in calorii si volum mai mare de mancare.

Alege o cina vegetariana cel putin o data pe saptamana

Daca mananci acasa, inlocuieste carnea printr-o reteta cu fasole si legume suplimentare. Foloseste ierburi si condimente pentru a-ti satisface gusturile.

Daca iei cina in oras, comanda o mancare vegetariana, dar stai departe de preparatele pline de branza.

Tine un castron cu produsele preferate, taiate si gata pentru a fi mancate, in frigider

Pentru a fi sigur ca alegi legumele atunci cand savurezi o gustare, tine un castron cu produsele preferate, taiate si gata pentru a fi mancate, in frigider.
S-ar putea sa dureze ceva timp pana te vei obisnui cu acest stil de viata, dar vei aprecia destul de repede portiile mai mari pe care le poti obtine pentru si mai putine calorii.