S-ar putea ca miturile despre diete sa te impiedice sa slabesti.

Atata timp cat mananci mancare sanatoasa, nu conteaza numarul caloriilor

Nu neaparat. Pastele din grau integral (sau painea) au la fel de multe calorii ca cele "obisnuite". Acelasi lucru este valabil pentru orezul brun si alb.

Avocado, nucile si uleiul de masline contin grasimi sanatoase, dar si un numar semnificativ de calorii. Vinul rosu si ciocolata neagra, sunt pline de antioxidanti, dar daca le consumi in fiecare zi, fara a tine cont de numarul caloriilor, este foarte probabil sa iei in greutate.

Concluzie: Acorda o atentie deosebita numarului de calorii la toate produsele alimentare.

Poti pierde 5 kilograme in 2 saptamani

Probabil ca poti pierde 5 kg in doua saptamani, in cazul in care urmezi o dieta extrem de stricta, dar ritmul este rareori durabil si cea mai mare parte din greutatea va reveni odata ce incepi sa mananci in mod normal.

Pentru a pierde 500g, ai nevoie pentru sa "elimini" 3500 de calorii - cantitatea depozitata in 500g de grasime, mancand mai putin si facand mai multa miscare.

Daca renunti la 500 de calorii (sau renunti la 300 si arzi 200 prin exercitii) in fiecare zi a saptamanii, vei pierde aproximativ 500g pe saptamana. Si asta e pierdere reala in greutate.

Daca faci miscare, poti sa mananci cat vrei

Gandeste-te asa: mananci doua prajituri si iei aproximativ 400 de calorii. Dar pentru a arde 400 de calorii, trebuie sa alergi sau sa mergi pe jos peste 6 km.

Asa ca, in esenta, un moment de "rasfat culinar" poate insemna o ora sau mai mult pe banda.

Deci, cu exceptia cazului in care faci sport ca un atlet olimpic, pentru a pierde in greutate va trebui totusi sa fii atent cat de multe calorii mananci.

Mai bine mananci mese mai mici si mai dese, decat mese copioase si mai rare

Exista un sambure de adevar in acest mit. Metabolismul noastru se activeaza de fiecare data cand mancam, pentru ca organismul nostru sa proceseze ceea ce am consumat.

Deci, daca mancam mai multe "mini-mese" in loc de mai putine, dar satioase, ne trecem metabolismul intr-o treapta superioara de viteza si ardem ceva mai multe calorii. Dar, diferenta de calorii este atat de mica incat nici nu se simte.

Plus ca pentru unii oameni, sa manance mai des poate insemna si sa manance mai mult.

Salata este intotdeauna o idee buna

Care este problema? Topping-urile. Nucile pecan si branza Gorgonzola de pe Salata Fuji (580 calorii, 30 grame de grasime, 7 grame de grasimi saturate), de exemplu, o propulseaza pe teritoriul dublu-cheeseburger-ului.

Un dublu cheeseburger de la McDonald's are 440 de calorii, 23 grame de grasime, 11 grame de grasimi saturate.