Beneficiile asupra sanatatii ale uleiului de salvie pot fi atribuite proprietatilor sale antifungice, antimicrobiene, antioxidante, antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, antibacteriene, cicatrizante, depurative, digestive, dezinfectante, expectorante si laxative

Uleiul de salvie nu ar trebui sa lipseasca din rutina de frumusete a femeilor, in special a celor care se apropie de menopauza pentru ca are beneficii importante in reducerea simptomelor care apar odata cu aceasta.

Echilibreaza nivelul hormonilor

Salvia contine fitoestrogeni naturali care ii confera abilitatea de a provoca efecte estrogenice. Regleaza nivelul de estrogen si imbunatateste sanatatea pe termen lung a uterului, reducand sansele de cancer uterin si ovarian.

O multime de probleme de sanatate, precum infertilitatea, sindromul ovarului polichistic si cancerul, sunt cauzate de excesul de estrogen din organism.

Un studiu publicat in revista Journal of Phytotherapy Research, realizat in 2014, a aratat ca inhalarea uleiului de salvie a avut capacitatea de a reduce nivelul de cortizol cu 36% si a imbunatatit nivelul hormonilor tiroidieni.

Reduce durerea menstruala

Salvia ajuta la atenuarea simptomelor premenstruale, reduce pofta de mancare, balonarea, schimbarile de dispozitie si crampele. Fiind antispastic, reduce frecventa spasmelor si contractiilor care apar in uter.

De asemenea, amelioreaza durerea de stomac si durerea de cap, datorits capacitatii sale de a relaxa impulsurile nervoase.

Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Oxford Brooks pe o perioada de 8 ani, uleiul de salvie in aromoterapie a redus durerea fizica, teama si anxietatea femeilor in timpul nasterii.

Previne infectia

Salvia reduce cresterea si raspandirea infectiilor bacteriene si fungice. Aceste proprietati antibacteriene protejeaza colonul, intestinele sau tractul urinar.

Salvia, de asemenea, are efect antiseptic, astfel incat ranile sunt foarte bine dezinfectate atunci cand aplicati ulei de salvie.

Un studiu din 2015, publicat in revista Postepy Dermatol Alergol, a ajuns la concluzia ca uleiul de salvie poate fi aplicat pentru tratarea ranilor si a infecțiilor cutanate datorita proprietatilor sale antimicrobiene.

Amelioreaza stresul

Salvia se comporta ca un antidepresiv, fiind unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru anxietate. Stimuleaza increderea, reducand in acelasi timp anxietatea.

Are, de asemenea, proprietati euforice, oferin un sentiment de bucurie si relaxare.

Imbunatateste sanatatea si aspectul pielii

Salvia contine un fitochimic natural care reduce eruptiile cutanate, inflamatia, regleaza productia de sebum si previne aparitia acneei si uscarea pielii.

Pentru a reduce ridurile si pentru o piele hidratata corect, utilizati acest ulei, amestecat cu ulei de cocos sau de jojoba si se aplica amestecul direct pe fata sau pe corp.