Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

De fapt, trebuie acordata o atentie deosebita produselor portocalii, rosii si verde inchis si trebuie integrate in dieta zilnica. Iata 5 alimente sanatoase, de culoare rosie, care au o multime de beneficii pentru organism.

1. Cirese
Bogate in antioxidanti, cum ar fi antocianina (care se crede ca reduce durerea si inflamatia), ciresele se presupune ca lupta impotriva nenumaratelor boli, inclusiv diabetul, cancerul, artrita si guta. Ciresele sunt, de asemenea, o sursa buna de fibre, potasiu si vitamina A.

2. Rodie
Vazuta ca o icoana a fertiliatii in zonele unde creste (Iranul pana in Himalaya), rodia are nenumarate beneficii pentru sanatate.

Studiile au aratat ca fructele pot ajuta la reducerea acumularii placii in artere si la scaderea tensiunii arteriale. Alte cercetari sugereaza ca sucul de rodie poate ajuta la gestionarea cancerului de prostata, a diabetului, a artritei si a disfunctiei erectile.

Expertii cred ca beneficiile rodiei provin din continutul de polifenoli - incluzand antocianinele (gasite in alimentele albastre, violet si rosu inchis) si taninurile (gasite si in vin si ceai).

3. Sfecla
Cu o aroma care devine foarte dulce atunci cand este gatita, sfecla este foarte hranitoare: 1/2 ceasca de sfecla gatita are doar 29 de calorii, dar are 2 grame de fibre si ofera 19% din cantitatea zilnica necesara de folat, o vitamina B necesara cresterii de celule noi sanatoase.

In plus, culoarea lor frumoasa provine de la betanina, un element fitochimic care se crede ca sustine imunitatea.

4. Ardei iute
Capsaicina, un antioxidant din ardeiul iute, protejeaza vasele de sange. Studiile arata ca aceasta substanta creste rata metabolica a organismului si poate stimula substante chimice din creier care ne ajuta sa ne simtim mai putin infometati.

Intr-un studiu efectuat in 2005, participantii au consumat cu 16% mai putine calorii la masa daca au consumat suc de rosii cu extract de ardei iute cu o jumatate de ora inainte de masa (comparativ cu sucul de rosii simplu).

5. Rosii
O sursa importanta de vitamina C, vitamina A, potasiu si fibre in buna masura, rosiile nu doar ca au un gust minunat, ele sunt, de asemenea, bune pentru organism. (Greu de crezut ca la un moment dat s-a crezut ca sunt otravitoare!)

Rosiile sunt, de asemenea, bogate in licopen, un antioxidant care lupta impotriva imbatranirii pielii si ajuta impotriva cancerului si bolilor de inima.