Studiile au aratat ca zaharul este legat de obezitate, diabet si functii anormale ale creierului. Iti imbatraneste pielea si - poate cel mai rau dintre toate - da dependenta.

Cu cat mananci mai putin, cu atat poftesti mai mult, iar in momentul in care vrei sa te opresti, totul devine un chin. Dar ce poti manca pentru a-ti satisface pofta fara sa-ti sabotezi eforturile?

Ulei de cocos

In ciuda faptului ca este bogat in grasimi saturate, uleiul de nuca de cocos poate fi o modalitate eficienta de a reduce pofta de zahar. Cei care au incercat aceasta metoda spun ca doua linguri de ulei de nuca de coco satisfac nevoia de dulce si taie pofta de mancare timp de patru pana la cinci ore.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt deliciosi, iar dulceata naturala iti va satisface pofta. Taie-i felii groase, stropeste-i cu ulei de nuca de cocos, scortisoara si boia de ardei si apoi lasa-i la cuptor. Pe laga faptul ca vei scapa de pofta de ceva dulce, sunt si satiosi.

Morcovi

Plini de fibre si dulceata naturala, morcovii nu sunt chiar briose, dar sunt mai dulci decat majoritatea legumelor. Ideal ar fi sa ai intotdeauna morcovi curatati in frigider pentru a fi gata atunci cand pofta "te loveste".

Nuci

Nucile au o dulceata naturala - in special migdalele si caju - si deoarece sunt pline de grasimi sanatoase si de proteine, ele te vor mentine satul.

Ciocolata neagra cu 85% cacao

Ciocolata neagra s-a dovedit a avea beneficii diferite pentru sanatate, iar specialistii spun ca nu este nimic in neregula sa mananci ciocolata neagra de buna calitate atunci cand incerci sa-ti reduci aportul de zahar.

Exista putin peste o lingurita de zahar in 100g de ciocolata neagra. Daca nu ti se pare prea amara, fa un pas mai departe si incearca ciocolata cu 90% cacao.