Putem contracara aceste efecte daca introducem in alimentatia noastra alimentele de mai jos.

1. Pestele
Somonul, sardinele, macroul contin acizi grasi omega-3 si omega-6, cei mai puternici compusi antiinflamatori. Consumand pestele proaspat, te poti bucura din plin de beneficiile sale.

2. Fructele de padure
Sunt fructele cu cel mai puternic efect antiinflamator. Acesta se datoreaza gamei vaste de antioxidanti din compozitie.

3. Condimentele asiatice
Ghimbirul si turmericul contin compusi unici si uleiuri volatile si pot calma durerile cronice la fel de bine ca medicamentele.

4. Sfecla rosie
Culoarea sa se datoreaza betacarotenului si antocianidinelor, antioxidanti care reduc inflamatiile. Sucul de sfecla detoxifiaca organismul rapid si eficient.

5. Uleiul extravirgin de masline
Uleiul de masline este folosit in dieta mediteraneana, renumita pentru prevenirea problemelor cardiovasculare.